Pariisin pakolliset ja muuta sälää

Kirjoittelin jo Eiffel-tornista, mutta nähtiin me Pariisissa muutakin. Myönnetään, että otettiin reissulla aika rennosti, nukuttiin pitkään jne. Mutta kyllä me jotakin koettiin ja nähtiin.

1. Punainen mylly, pitihän se nähdä. Meillä oli kävelymatka hotellilta myllylle, joten ekana iltana suunnattiin jalkaisin katsastamaan se.

2. Ekaa kertaa turrebussissa, huristeltiin mm. pitkin Champs-élyséetä! Oli ihan ookoo kokemus, koska bussissa oli hyvä wifi ja sieltä käsin pystyi pelaamaan melko hyvin Pokemon Go:ta. :D

3. Riemukaari! Senkin ympäri päästiin ajelamaan bussilla. Oli melko villejä voi isot "risteykset" ja ympyrät ja mitä niitä nyt on tuolla, kun niissä ei oikein mennyt mitään viivoituksia eikä siis ollut mitenkään selkeää, että minne pitäisi ajaa. Mutta hyvin ne paikalliset noi hommelit kai hantsaa (mitä nyt nähtiin aika monta ambulanssia korjailemassa mopoilijoita, joihin autot oli törmänneet.).

Ajeltiin samalla turrebussilla pariinkin otteeseen riemukaaren ympäri.

4. Hortoilua metrossa, metroasemat oli muuten tosi hipstereitä. Siks otin kuvan. Pariisin metro muistutti Lontoon metroa ja oli melko helppo hahmottaa. 

5. Notre Dame, ulkoapäin.

6. Louvre nähtiin ulkoapäin myöskin, Mona Lisa olisi kai pitänyt käydä katsastamassa, mutta tuskinpa sillä olisi ollut mitään annettavaa mulle. Oon jo nähnyt siitä paljon kuvia, myös sellaisia missä on sata ihmistä katsomassa sitä.

Louvren eessä oli kans tommonen kiva kaari, josta näki läpi riemukaarelle.

7. Todettiin, että Seinen varsi on kaunis, vaikkakin melko avara. Joku risteilyhomma olis ollut pop. Ehkä ensi kerralla?

8. Syötiin kalliita ja "maailman parhaita" macaroneja. Salted caramel oli aika jees, muut vähän plääh.

 9. Kuikuiltiin Pariisin kattojen ylle.

10. Nähtiin Juna-aseman edessä nalle ja matkattiin ekaa kertaa Euro Starilla meren halkin LONTOOSEEN!

 Ja otin mä muutamia kuvia ihan randomilla taloista. Kaikki aina ottaa tämmösiä kuvia Pariisista. Olihan siellä kauniita yksityiskohtia rakennuksissa, mutta ei nuo talot niin hienoja olleet kuin Keski-Euroopassa. Pariisin talot oli kaikki aikalailla samaa vaaleaa/kermanväristä massaa. Muualla, kuten vaikka Wienissä kun talojen värit vaihtelevat vaalenpunaisesta vihreään ja sinisestä keltaiseen. 

Summauksena Pariisista - Mä en vihannut sitä! Mä lähdin sinne täysin ilman odotuksia, koska niin moni pettyy Pariisiin. Mun mielestä se oli ihan jees, ei parasta mitä maailmalla on tarjota, mutta kyllä siellä vielä toisenkin kerran voisi käydä. Ainoat mitkä siellä ärsytti suuresti oli likaisuus ja kerjääjät/kaupustelijat. Vaikka kaupustelijat kyllä yleensä hoksasi tosi nopeasti, että ei kiinnosta. Riitti, että kohteliaasti sanoi no thank you ja kohta myyjä oli jo jonkun muun kimpussa. Mutta on ne silti ärsyttäviä.

comments powered by Disqus