Wagga Wagga eeh eeeh....

Noniin, Melbourne on taakse jäänyttä elämää. Ajankohta Sydneyhyn siirtymiselle päätettiin lähinnä Terhin saapumisen myötä, sillä kivahan se on nähdä useampi kaupunki kun tänne puoltoista vuorokautta joutuu lentämään. Mietittiin myös, että millä kaupunkien välimatka tehtäisiin. Jo alkuvaiheessa todettiin, että maanteitse halutaan matkata. Roadtrippailu vuokra-autolla olisi ollut ehkä mielekkäin vaihtoehto, mutta matka on pitkä ja kahdelle kuskille olisi voinut olla liian rankkaa, kun kumpikaan ei ole koskaan edes ajanut "väärällä" puolella tietä. Joten päädyttiin sitten bussiin. Greyhoundin busseihin sai "hop on - hop off" lipun sadalla dollarilla. Lippu tarkoittaa siis sitä, että voimme jäädä Melbournen ja Sydneyn välille niin moneen kohteeseen kuin haluamme ja aikaa ekasta lähdöstä on 30 päivää. Meidän ekaksi stopiksi valikoitui Wagga Wagga. Pieni (n. 60 000 asukasta) kaupunki noin kuuden tunnin ajomatkan päässä Melbournesta. 

Bussimatka sujui yllättävän kivuttomasti ja jalkatilaakin oli sopivasti, vaikka meidän isot reput veivätkin sitä melko paljon. Maisemat oli suoraan postikorteista ja koko ajan sai katsella lehmiä ja lampaita.

Wagga Waggasta oltiin varattu hotellihuone Mercure-hotellista. Meillä oli oikein kiva kolmen hengen huone. Hotellisänky ja hotelliaamupala olivat vallan mainioita. 

Meillä oli aikaa Wagga Waggassa tasan vuorokausi, sillä sieltä kulkee vain yksi bussi Melbourne - Canberra väliä. Ensimmäisenä päivänä otettiin pitkän matkan jälkeen vähän lepoa hotellihuoneessa, ennen kuin lähdettiin hillumaan kylille. Bongattiin netistä, että kaupungissa on monta thairavintolaa, joten sellaiseen me sitten päädyimme. Ja sieltä jatkettiin kävellen kylänraittia pitkin ja huomattiin varsin tuttu paikka: Beer Deluxe. Meidän Melbournen kantapaikka. Sinnehän se tie sitten vei, Kuultiin ravintolassa, että se oli avattu vasta muutama viikkoa sitten.

Hiljainen kylänraitti kuvatuna Beer Deluxen komealta kattoterassilta.

Ei me kuitenkaan koko iltaa vietetty terassilla vaan lähdettiin tutkimaan vielä, että mitä muuta kaupungista löytyy. Puolessa välissä tutkiskelua ajk kuitenkin karkasi takaisin Beer Deluxeen. Löydettiin Terhin kanssa mm. joki.

Beer Deluxen ja ruokakauppojen jälkeen jatkettiin yöpuulle ja nukuttiinkin hyvät unet pehmeissä sängyissä.

Hotellissa oli uloskirjautuminen jo kympiltä ja bussimatka jatkuisi vasta kahdelta, joten raahattiin omaisuutemme pubiin, jossa hakattiin pelikorttia, kunnes mä ja Terhi lähdettiin taas bongausreissulle. Tällä kertaa nähtiin paljon kakaduja.

Ja katseltiin sotien muistomerkkiä.

Sen jälkeen sitten haettiin Antti-Jussi ja mentiin asemalle odottelemaan bussia. Ei se Wagga Wagga mitenkään ihmeellinen ollut, mutta ihan hyvä paikka viettää yksi yö ja herkutella thairuualla. 

comments powered by Disqus