Visit Great Ocean Road

Yks Etelä-Australian pakollisista turistikohteista on Great Ocean Road. Se on tienpätkä, joka sijaitsee Melbournen ja Adelaiden välissä. Tiellä on mahtavat maisemat. Parastahan olisi päästä ajelamaan omalla autolla reitti ja pysätä siellä missä parhaaksi näkee, mutta meille vääränpuoleinen liikenne olisi ollut lian suuri riskitekijä, joten lähdettiin valmiille retkelle.

Great Ocean Roadilla oli suuret metsäpalot joulun alla, monia koteja tuhoutui ja samalla mm. alueen koalat kärsivät pahoin. Jos ne eivät ehtineet karkaamaan palojen alta niin ne käristyivät :( Eukalyptuspuut ovat petollisia palaessaan, niistä irtoaa puusuikaleita, jotka tuulen mukana lentävät todella nopeasti pitkällekin ja levittävät tulipaloaluetta törkeän nopeasti. Alueella kai palaa edelleenkin, mutta enää se ei uhkaa asutusta. Liian moni menetti kuitenkin kotinsa tuolla, en kuitenkaan ole kuullut, että ihmisiä olisi mennyt paloissa ja se on tärkeintä. Materia on kuitenkin vain materiaa.

Meidän retkeen kuului ruuat ja kaikki, eli reissun aikana ei tarvinnut huolehtia muusta kuin siitä, että saapuisi kohteissa oikeaan aikaan autolle.

Ensimmäinen kunnon pysäkki retkellä oli GOR:in suosituin kohde eli 12 apostles. 12 apostolia ovat kalkkikivi"patsaita", jotka nousevat merestä. Paitsaita on alunperin ollut 12, mutta nykyään niitä on enää kahdeksan. Merivesi ja tuuli kuluttaa niitä koko ajan ja edellinen sortuminen taphtui vuonna 2005. 

Seuraava kohde oli Loch ard Gorge.

Rannalta suunnattiin London Archille, joka on ennen tunnettu London Bridgenä, mutta vuonna 1990 se romahti ja sai uuden nimen.

Tämän jälkeen käytiin pyörimässä sademetsässä.

Viimeisenä etappina oli meidän illalliskaupunki Apollo Bay, jossa saatiin pitsaa. Ennen sitä ehdittiin kiertämään rantakatu ja ihastelemaan kaunista rantaa.

Retkellä oli superkauniit maisemat, mutta koen, että meidän retki oli kuitenkin vähän ylihintainen. Mua harmitti hirveästi kun missattiin villikoalat, mutta minkäs sitä luonnon katastrofeille mahtaa. :/

comments powered by Disqus