Toinen viikko Sydneyssä

Toinen viikko Sydneyssä otettiin aika rennolla meningillä. Melbournen pari muuttoa, joulukiireet, superturreilut, pikavisiitit Wagga Waggaan ja Canberraan, sekä tietenkin superturreilut Sydneyssä ja sen jälkeiset vierailut vaativat veronsa. Aika uuvuksissahan sitä tuli oltua.Teki uskomattoman hyvää vaan maata ensimmäiset päivät uudessa kodissa. Parit kävelyt tehtiin meidän uusilla kotihoodeilla. Pääosin päivät kuitenkin näyttivät tältä:

Ruutu-fi, Katsomo, Yle Areena ja Netflix. <3
Kirjat suoraan vuodelta 1992. Ekan kirjan jälkeen tuli kyllä vähän stoppi, eihän noi mitään laatukirjallisuutta ole...

Tässä näkymät meidän parvekkeelta - ihan luksusta kyllä kun meidän huoneesta pääsee partsille.

Torstaina kotikoomailuun tuli stoppi ja tapasin Elisan, jonka blogia olen lukenut jo pitkään. Jos siis Australiablogit kiinnostaa niin kannattaa tsekkailla Elisankin blogia. Elisa oli kirjoittanut blogissaan Sydney Greetersistä, joka toimii vapaaehtoisten voimin. Sen ansiosta uskalsin ehdottaa hänelle tapaamista. Sydney Greeters on siis opaspalvelu, jossa paikalliset ihmiset Sydneystä tekevät yksilöityjä turistikierroksia turistien kanssa ihan veloituksetta. Kannattaa tsekkailla sivut, jos on tulossa Sydneyhyn. Suosittelen! Siellä saa kertoa mitä haluaisi tehdä ja omien halujen perusteella yritetään löytää sopiva opas matkaan. 

Elisan kanssa ollaankin tehty jo pari retkeäkin Sydneyn ulkopuolelle, näistä kerron myöhemmin.

Myöhemmin samana päivänä tapasin Melbourne-frendiä Sannaa, jonka kanssa päivitettiin kuulumiset, sillä oltiin molemmat seikkailtu muutama viikko ihan eri seuduilla. Käytiin syömässä Sushi Trainissa - eli Sushijunassa. Siellä Sushia kulkee lautasilla hihnaa pitkin ja sieltä saa valita haluamiansa susheja. Jokainen lautanen on hinnoiteltu erikseen (tai joissakin paikoissa kaikki ovat samanhintaisia) ja ruokailun päätteeksi maksu suoritetaan lautasten perusteella. Mä en ollut aiemmin syönyt sushia, joten tulipas sitten koettua taas yksi eka kerta Australiassa. Mä olen aina sanonut, että kokeilen sitten kun joskus meen Japaniin, no nyt tuli kokeiltua muutama kuukausi etukäteen. Oli ihan jees. Tykkäsin eniten kanasushista, jotenkin sitä aina mieltää sushin vain raakaan kalaan, mutta paljonhan on kasvissusheja ja juurikin kanasushejakin. Eikä kaikki edes ole raakoja. Kokeilu oli kuitenkin sen verran hyvä, että olen maistellut sushia jo toisenkin kerran tuon jälkeen. Kokeilut jatkuu! :)

Toivottavasti edes joku on jaksanut lukea kaikki postaukset, mitä on lyhyen ajan sisään tullut. Yritän kiriä ja päästä reaaliaikaiseen bloggaamiseen. Aika lähellä jo ollaan!

comments powered by Disqus