Terkkuja Wienistä

Lähettiin taas vähän reissaamaan, päätettiin aloittaa Wienistä, koska ei kumpikaan olla siellä/täällä koskaan käyty. Mitään sen suurempia intohimoja kaupunkia kohtaan ei ollut, mutta tuntui siltä, että kyllähän Wienissä pitää käydä Sacher-kakkua ja Wieninleikettä mutustelemessa. Kolmas pakollinen juttu olisi kuulemma oopperassa käynti, ei aateltu toteuttaa. Mutta kakkua ja leikettä ollaan jo syöty, parasta safkaa on silti Dönerit, hetken aikaa jo luulin olevani Saksassa kun ekana iltana asteltiin kebab-kioskille. ;) Döner-kebab sopii hyvin budjettireissuunkin, kun ne maksaa 3,5 euroa. 

Parin päivän perusteella Wien menee samaan settiin muiden "tän alueen" isojen kaupunkien (Praha, Budapest) kanssa, törkeen kaunista arkkitehtuuria ja aivan liikaa museoita. Lämpeen pikkuhiljaa enemmän ja enemmän tälle kaupungille, mutta yleisesti ottaen on aika helpo rakastaa elämää kun lämpötilat on yli hellerajan, oli kaupunki sitten mikä tahansa. Että ehkä johtuu vaan säästä. 

Ekana päivänä päätettiin kävellä meidän Airbnb-kämpästä keskustaan ja matkalla pysähdyttiin Aida nimisessä kahvilassa. Aida on yli satavuotias kahvilaketju. Siellä täytettiin tavoite Sacher-kakusta ja sen kaveriksi otettiin sitten Mozart-kakkua. Nyt voi sitten suosiolla vetää naamaansa ihan kaikkia muita herkkuja loppu reissun ajan. Mulle maistuu paremmin hedelmä/marjakakut, kun taas Ajk ei piittaa niistä yhtään ja syö oikein mielellään suklaakakkuja.

Ekana päivänä meinattiin mennä isoon hienoon kirkkoonkin, mutta olis kuulemma maksanut 18 euroa. Katteltiin sitten vaan ulkopuolelta, komeen kaljamainoksen olivat siihen kylkeen tunkeneet. 5/7.

Kaupungintalon eteen oli pystytetty sirkus.

Keskustassa oli luxusliikkeitä, hienoja arkkitehtuurisia yksityiskohtia, kirkkoja ja kappeleita ja niitä museoita. Ja ihmisiä.

Mutta meitä ei nyt ihan niin paljon ne museot ja kirkkojen sisukset kiinnosta niin mentiin sitten panimoon.

Sieltä suunnattiin katsomaan jokea, joka oli hieman kuivahko. Sen vieressä oleva kaupunginpuisto olikin sitten varsin sievä ja suosittu mesta. Ja siellä oli pingviinipatsas! Arvostan.

Illalla saatiin nassuun sitten leikettä, joka oli vähän pettymys, mutta oma vika kun valittiin paska paikka. Meidän kodin lähellä ei vaan ollut paljon vaihtoehtoja. Tai olisi ollut, jos oltais kelpuutettu pitsaa tai aasialaista safkaa. Vaikka ruoka oli pettymys niin auringonlasku ja punainen taivas ei.

Toisena päivänä lähdettiin Schönbrunnin palatsille, koska siellä kuulemma pitää käydä. No siellä oli palatsi ja puisto. Aateltiin, että vietetään siestaa makoilemalla jossakin ihanalla vehreällä nurmella, mutta eihän siellä saanut nurmelle astua, että istuttiin sitten penkillä. Syötiin itsetehtyjä eväsleipiä ja juustoa. Erittäin bueno!

Linnalta lähdettiin käymään Prater-huvipuistoon. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy, mutta laitteisiin pitää sitten ostaa 1-10e maksuisia lippuja. Iltaisin paikalliset tulevat kuulemma alueella juopottelemaan ja viettämään iltaa, me oltiin paikalla melko ajoissa, joten ruuhkia ei ollut. Oltiin luettu, ett mm. olut on alueella kohtuuhintaista ja paikkansa piti. Oluesta sai pulittaa muutaman euron. Mahtaiskohan Suomessakin huvipuistot pärjätä paremmin jos sisäänpääsymaksuja ei olisi ja olut olisi halpaa? Tosin suomi ja halpa olut ei taida sopia samaan lauseeseen ollenkaan.

Huvipuiston jälkeen piti saada vähän murkinaa. Ja kun Kovalaiset reissaa niin tavoitteenahan on löytää kaupungin parhaat burgerit. Pitkän ja hartaan googlettelun ja vertailun perusteella päädyttiin testaamaan Burger´s Bar, joka sijaitsi lähellä huvipuistoa. Ulkoisesti ihan kymppi, mutta pihvi oli suuri pettymys. Et niin, sanoinko jotain siitä döneristä? Döner ei petä koskaan.

Huomenna käydään vähän vierailulla naapurivaltiossa. 

Tämmöstä täällä!

comments powered by Disqus