State Library of Victoria + asiaa kävelykierroksista

Yks hienoimpia rakennuksia Melbournen keskustassa on suuri kirjasto. Tai ei se edes näytä ulkoapäin niin suurelta, mitä se oikeasti sitten onkaan. Kirjaston yläkerrassa löytyy kahdessa eri kerroksessa hieman museotouhuja. Joten jos historia kiinnostaa niin nekin kannattaa samalla pyörähdyksellä kiertää. Kirjastoon on ilmainen sisäänpääsy ja sama juttu museoihin. 

Alemmissakin kerroksissa löytyy mm. maalauksia ja valokuvataidetta.

Mun mielestä kuitenkin hienointa on yläkerrasta aukeava näkymä lukusaliin.

Vinkki vitosena kerrottakoon, että wifi kirjastossa oli semihyvä. Ajk pystyi tekemään sillä duunia ja kaverin kämppis kävi siellä katselemassa elokuvia, koska kotona oli rajallinen internetti. Kuvissa näkyvän lukusalin lisäksi kirjaston perällä oli toinen lukusali/työskentelytila. Siellä oli hieman rauhallisempaa ja vähän vähemmän turisteja ottamassa valokuvia. Wifi kuuluu myös kirjaston etupihalle, joka aurinkoisena päivänä olikin aivan täynnä ihmisiä. Kirjasto on tosi keskeisellä paikalla ja sen edessä on hyvä treffata ihmisiä.

Ja kakkosvinkkinä, että kirjaston edestä lähtee päivittäin kaksi ilmaista kävelykierrosta. Kello 10.30 ja 14.30. Free walking tourithan toimii tippiperusteella. Kävelyn alussa oppaat aina muistuttavat, että maksulliset kierrokset maksavat monta kymppiä, mutta meille voi sitten antaa sen verran mihin itse kierroksen hinnoittelee. Me annettiin 10 dollaria/lärvi, se on tosi vähän, mutta joku antoi jopa 50 dollaria kierroksesta. Ja näille kierroksille oikeasti osallistuu tosi paljon jengiä ja mun käsittääkseni nää ilmaisia kierroksia tarjoavat lafkat tekee paljon enemmän rahaa kuin ne, jotka on hinnoitelleet valmiiksi itsensä. Just siis sen takia, että osallistujia on paljon enemmän. Oon nyt parin vuoden ajan osallistunut varmaan jokaisella ulkomaanmatkalla tällaiselle ja suosittelen niitä kaikille! Lissabonissa oli niin hyvä kierros, että annoin tippiä enemmän, kuin olin ajatellut. 

Ps. ME OLLAAN FACEBOOKISSA!

comments powered by Disqus