Spring Hill Baths

Joku ehkä muistaa kun jo kaaaaaun sitten kirjoittelin, että uimassa pitäis käydä. No ei mennyt ihan putkeen se. Vihdoinkin tänään päästiin kuitenkin testaamaan Spring Hillin kylpylä. Kylpylä ei välttämättä oo ihan oikea sana, koska siellä on vaan yksi uima-allas, mutta uimahallikin on oikeastaan niin väärä termi. Altaan vesi oli lämmitettyä ja ihanaa. 

Meiltä oli kylpylään lyhyt kävelymatka ja sisään piti maksaa 5,2 dollaria. Sisällä meitä odotti uimakopit. Toisella puolella oli miesten kopit ja toisella naisten. Kopissa voi vaihtaa simmarit ylle ja sen jälkeen voi käydä suihkussa tai hypätä suoraan altaaseen. Täällä Australiassa ei olla ihan hirveän tarkkoja tuon peseytymisen kanssa ennen uimista. Altaita on niin monessa paikassa, mutta harvemmin siellä sitten on suihkuja. Ja tuollakin suihkutiloissa oli kaksi lukollista suihkukoppia. Vähän erilaista meidän suomalaisten nakusaunomiseen verrattuna. 

Spring Hillin kylpylä on kuulemma koko Eteläisen pallonpuoliskon vanhin kylpylä. Jotakin remontteja siellä on varmasti tehty, maalit tuskin ovat alkuperäiset jne. Katsokaa kuinka söpöä siellä oli!

Ps. Vika viikko Australiaa pärähti käyntiin! Jännä nähdä ennätänkö käymään vielä uudestaan tuolla pulikoimassa. Kovasti toivoisin. Oli meinaan hyvä viikon aloitus käydä tuolla maanantai aamun iloksi. 

comments powered by Disqus