Singapore 17.9

No niin, kirjotellaanpas nyt sitten tänne blogiin jotakin. Ajk:han tänne on enemmän kaikkea laitellut - omat tekosyynihän ovat olleet: ei ole aikaa, en muista tunnareita, en osaa käyttää uutta läppäriä, ei ole asennettu lightroomia jne. Lightroomia ei ole vieläkään, mutta menköön tämä postaus muutenkin heikkolaatuisilla kännykkäräpsyillä.

Aamulla heräsin hyvin nukutun yön jälkeen yhdeksältä. Pohdiskelin kovasti, että lähtisinkö käymään majapaikan uima-altaalla. Yritin myös kysellä, että mitähän ajk haluaisi tehdä. Selkeä vastaus jäi uupumaan, joten tuli sitten räpellettyä kännykkää parisen tuntia kunnes aikaerorasitus alkoi näkymään ja tipahdin takaisin unten maille. Parin tunnin koisailun jälkeen ajk tuli herättämään ja kertomaan, että parin kilsan päässä on ostoskeskus (Bedok Mall) ja hän aikoo lähteä sinne syömään. Itsehän olin sillä hetkellä aivan hukassa ja olin vaan, että joo ok, tuut sit hakee mut niin mennään sinne yhdessä syömään sit myöhemmin, kun mullakin on nälkä. Ajk lähti matkaan ja oven paukahdettua kiinni olin jo vähän heräillyt ja ajattelin, että olisin mää voinut heti lähteä.

Tässä hieno kuva, jonka lähetin mun tytöille Suomeen.

No siinäpä sitten rupesin syömään kämpillä lounasta  ja tutkailin, että miten määkin pääsen sinne ostarille. Mä ajattelin elää Singaporessa ilman paikallista puhelinliittymää, joten nettiä en voinut käyttää apuna suunnistamisessa, onneksi puhelin gps toimii ilmankin. <3 Tuli muuten tarpeeseen. Ekassa risteyksessä kävelin parisataa metriä harhaan, mutta onneksi hoksasin katsella kännykästä tilannetta. Muutoin kuljin sitten ihan oikeaa reittiä ja löysin ajk:n ostoskeskuksen edestä. Eiphän tarvinnut ajk:n suhata edes takas.

Kovasti pohdiskelin mitä söisin, mutta heikko vatsa pakotti tuttuun ja turvalliseen mäkkäriin. Oltiin molemmat ajateltu, että syömisen jälkeen suunnataan kämpille, mutta ei se nyt sitte ihan niin mennytkään. Lähdettiin keskustaan ostamaan ajk:n kameraan laturia. Testattiin ekaa kertaa metroa ja hienosti sujui kulkeminen.

Keskustassa päädyttiin sitten vähän käpsyttelemaan ympäriinsä. Ihmiset alkoivat pääsemään töistä ja porukkaa oli liikenteessä todella paljon. Haasteita aiheutti myös Formula 1 -kisojen aiheuttamat tiesulut. Aika hyvin päädyttiin turistialueelle pyörimään. Illallisaika ei ollut vielä alkanut joten joenvarressa sisäänheittäjät yrittivät houkutella meitä jokaikiseen lähes tyhjään ravintolaan.

Tarkoituksena oli, että olisimme kävelleet kuuluisaa Marina Bay Sands - hotellia kohti, mutta kello lähetyi seitsemää ja ajk:lla oli silloin illallistreffit erään työtuttunsa ja hänen kavereidensa kanssa. Mä en halunnut lähteä mukaan ja ajattelin, että ajk voisi dumbata mut johonkin ostoskeskukseen pariksi tunniksi. Ja näin tehtiin. Ostoskeskus oli melko kallis mesta, ei toki niitä kaikista kalliimpia Singaporen ostoskeskuksia, mutta paljon oli tuollakin merkkiliikkeitä. Joten mun ainoa tavoite oli löytää sieltä jotakin suuhun pantavaa. Koska mulla alko tänään lomadieetti, niin kävin toisen kerran mäkkärissä (:D) ja ostin pienen kakkusen. Onneksi tää ilmasto täällä on melkoisen kuluttava ja tulihan tuolla talsittua kilometrikaupalla. Hiki lentää komiasti! Mäkkäristä muuten sen verran, että miksi suomesta ei saa bataattiranuja mäkistä? Ja miksi mä en hoksannut kummallakaan kerralla tilata niitä? Ai meenkö vielä mäkkäriin testaamaan niitä? No aivan varmasti! Mutta jos huomenna sitten jotakin aasialaista sapuskaa.

Yritin pörrätä ostoskeskuksen ulkopuolellakin, jos siinä lähellä olisi ollut jotakin kivaa. Ja olihan siellä. Näin mm. sen Marina Bay Sandsin. ;) Siellä se kuvan keskellä pilkottaa. Saa nähdä päädytäänkö sinne joku ilta drinksuille.

Jonka jälkeen taas hieman lisää ostoskeskuksessa pyörimistä ja toisen oven etsimistä. Senkin löysin ja ulkona oli jokin Ferrarin koppero, jossa oli mm. formula-auto. Pytingin edessä oli myös palkintopalli, jonka sivupalleilla oli Vettel ja Räikkönen. Siihen keskelle olisi pitänyt hypätä ja osallistua somessa johonkin skabaan, mutta koska olin yksin niin jäi sitten ottamatta kuva. Ehkä huomenna?

Sen jälkeen hoksasin, että olen aivan lähellä Marimekon myymälää, joka oltiin jo aiemmin nähty. Ajattelin, että 1,5h on pitkä aika vaan hengailla, joten menenpäs sinne. Oli aika fiksu veto, sillä ekassa ostarissa ei ollut ilmaista wifiä, mutta tuolla sitten oli ja se kuului uloskin. Ostoskeskuksen edessä oli kivat penkit, joten istahdin siihen dataamaan ja katselemaan kaunista suihkulähdettä, kunnes ajk soitti, että on jo tulossa. Olisin voinut hengailla siinä vielä kauemminkin. Oli hyvä fiilis!

Käytiin sitten vielä drinksuilla (tästä lisää myöhemmin), jonka jälkeen suunnattiin tänne majapaikkaamme.

En oo rakastunut Singaporeen (vielä), mutta kyllä täällä lämmössä on ihmisen hyvä olla. Ilmastoidusta ostarista kun astuu ulos on joka kerta vielä ihan hämmentynyt tuosta kuuman kosteasta ilmasta. Mutta hyvältähän se tuntuu. Kesä on ihana!

Nyt kello on jo yli puolenyön, joten kokeilenpas nukkumista, jännä nähdä miten onnistuu, kun tuli vietettyä tuota omaa siestaa päivällä.

Ai niin, yksi kuva vielä. Shoppailin tänään yhden jutun!

SELFIETIKKU! Olin budjetoinut siihen 10 euroa, mutta tingattiin sen hinta 10dollariin eli n. 6,5 euroon. Ehkä chinatownista olisi saanut halvemmalla, mutta eipä paljoa kiinnosta. Tikku oli halvempi kuin oletin, joten jee!

Nyt siis unille, morjesta!

comments powered by Disqus