Singapore

Singaporen viikko sujahti suht vauhdikkaasti läpi. Ekasta päivästä (17.9.) Noora kirjottelikin jo.

18.9. kierreltiin Orchard Roadin ostoskeskuksia läpi (ION Orchard, 313 Somerset, Orchard gateway). IONilla bongattiin vahingossa ION Sky, jossa pääsi katselemaan Singaporea korkeuksista. Noita mestoja Singaporessa tosin riittää ja tuolla ION Skyssä oli lähinnä koululaisia tekemässä läksyjä ja näpräämässä kännyköitä lattialla. 313 Somersetissä oli JiBiru craft beer, jossa mä otin vähän etumatkaa Japanin craft beer -valikoimaan. Oli ihan ok japanilaista pienpanimo-olutta. Orchard Roadilta matkattiin metrolla Little Indiaan. Ite en Little Indiasta digannu, likanen, vähä kaaosmainen ja kämänen fiilis. Mentiin siellä johki random intialaiseen ravintolaan syömään. Ruoka oli iha ok, ei mitään kummallista. Little Indiassa oli kans The Verge -ostoskeskus, joka oli kämäsin mitä Singaporessa tuli nähtyä, käytiin siellä ostaa juotavaa ja syötävää seuraavalle päivälle.

Koko reissun ajan Singaporen päällä oli sumu; Sumatran maanviljelijät polttaa maata ja savu leviää tuulen mukana sumuksi Singaporeen (http://www.haze.gov.sg/)
JiBiru craft beer

19.9. hengailtiin kämpillä ja käytiin Brewerkzissä syömässä. Niin juu ja kaupoilla. Ostettiin mulle huonot uikkarit.

20.9. käytiin Sentosalla. Hienoa hiekkaa. Horisontissa sikana isoja laivoja. Ei houkutellu uimaan. Alla pari räpsyä sieltä.

Sentosan ranta

21.9. oli eläintarhapäivä <- Nooran postaus siitä.

Ja tokavika päivä, 22.9., käytiin vähän syömässä ja Marina Bay Sandsissa. Siitäkin on postausta: http://flockler.com/suuri-seikkailu/blogi/date-night-at-singapore-22-dot-9-2015

Ja lopuksi sekalainen lista fiiliksiä:

  • Iso kaupunki, turvallinen fiilis about kaikkialla, siistiä myös about kaikkialla. En nähnyt yhtään känniläistä tms.
  • Julkinen liikenne toimii
  • McDonalds on halpa. Mäkkäristä sai bataattiranuja! Tosi hyvii! Löyty myös McSpicy, joka on kuulemma tosi tulinen. En kehannu kokeilla
  • Osuuspankin Debit/Credit -kortilla pärjäs tosi hyvin. Yks taksikuski ei hyväksyny ku Mastercardin mutta muutoin Visa toimi aina jos kortti ylipäätään oli ok. Lähimaksu oli kans aika yleinen, englanniksi sen nimi on PayWave. Esim. läheisen ostarin marketissa maksoin aina sillä.
  • Nostettiin vaan pari kertaa rahaa ja kurssi ei ollut lainkaan huono. Esim. kun nostin 100 SGD niin se makso 68eur ja Google sanoi sillä hetkellä kurssiksi 63eur.
  • Ilmastointi löytyy. Ja se o hyvä. Ainakun astu ilmastoidusta tilasta ulos niin rillit meni huuruun ja se 100% kostea ~30°C ilma iski naamaan kuin seinä. Vaatteet päällä tulee aina hiki kun siellä vähän hengaa, ja jos liikkuu niin hiki tulee ~heti.
Matkalla keskustaan

Singapore oli ihan kiva, mutta paikoitellen vähän hintava. Tosi turvallinen fiilis ja kaikkee semisti hienoo, mutta noh, ei se nyt mitenkään säväyttänyt tai iskenyt mun sydämeen.

comments powered by Disqus