Rantsuelämää + Port Adelaide

Varattiin meidän Adelaiden majoitus vähän kiireessä ja vahingossa jäi yksi asia huomioimatta - kuten jo aiemminkin siis sanoin niin meillä ei ole nettiä kämpillä. Mutta en voi silti valittaa paikasta. Meillä on ehkä 50 metriä upealle rannalle. Oon käynyt joka ilta katselemassa auringonlaskua ja aion mennä varmaan tänäänkin. Vaikka rannat täällä Australiassa ovat yleisiä niin saattaa olla, että tällaista mahdollisuutta ei enää tule. Seuraavasta kodista on yli 2km rannalle, joten ei tule ihan niin helposti kipiteltyä rannalle katsomaan kun keltainen möllykkä tipahtaa horisonttiin. Lisäksi rannan vierusta kulkee katu, eli jos tulee lähdettyä kauppaan (n. 1km) niin helposti valitsee maisemareitin. Ihana meri, ihana ranta.

Erään illan auringonlasku.
Rantaa riittää. Kaukaisuudessa häämöttää Jetty, tuollainen laituri/silta. Meidän rannalla Henleyssä sellaisia on kaksi.
Oon käynyt käpsyttelemässä myös Jettyjen alla ja ottanut hyvinkin tavanomaisen turrekuvan sieltä. Tai useammin se taitaa olla suoraan sillan alta otettu se kuva ;)

Mulle yksi tärkeä juttu täällä reissussa on löytää ihmisiä mun lähelle. Kun oltiin lähdössä lentokentälle Darwinissa kirjoitin facebookissa Adelaiden suomalaisryhmään, että olisiko mulle seuraa tälle vajaalle parille viikolle kun oon hoodeilla. Kun lento oli maassa huomasin kaveripyynnön ja vastauksen kirjoitukseeni. Ja sitten sovittiinkin Katin kanssa treffit seuraavalle viikolle, eli eiliselle. Ihanaa olla tyypin kanssa, joka on ollut kaupungissa (ja maassa) jo pidempään, ja muutenkin parhainta kun löytyi seuraa. Suomessa on niin tiiviisti tekemisissä kavereiden kanssa, että on ollut vähän outoa olla kolme viikkoa pelkästään ajk:n kanssa.

Kati vei mut Semaphoreen rannalle.

Rannalla oli aika paljon muitakin, sillä Täällä Etelä-Australiassa oli labor day, eli vappu, ja aika moni oli lomalla. Lisäksi Semaphorella oli musiikkifestarit, jotka keräsivät paljon väkeä alueelle. Tää alue on tunnettu festivaaleista, ympäri vuoden on kaikkea häppeninkiä jossakin. Nyt on käynnissä myös Asiafestival.
Myös lokit oli ottamassa aurinkoa.

Vesi oli vielä ihan törkeän kylmää, mutta käytiin me silti pulahtamassa.

Rannalta lähdettiin käymään Adelaide Port:ssa. Mulle tulee Adelaiden taloista mieleen jotenkin villi länsi  :D Rakennukset on tosi sympaattisia.

Taloja.
Kadut näyttivät aika hylätyiltä, mutta samalla kodikkailta, sillä alueella oli useita villatehtaita, jotka oli rakennettu punatiilestä. saattoi tulla Tampere aika hyvin mieleen. :D
lisää rakennuksia.
Jollakin oli hauska idea tehdä housuista kukkaruukut.
Katutaidettakin tuli bongattua.
Laivan ruho.
Paattihan se siinä.
Kati kertoi, että aina kun jossakin on juttua Adelaide Port:sta niin kuvissa on tämä majakka, joten pitihän meidänkin käydä sitä kuvaamassa.
Lisää graffitteja.

Kotiin päästyä tyhjäsin nopeasti kassit ja ryntäsin rannalle katsomaan sitä auringonlaskua. Päivä helteessä oli melko väsyttävä ja sammuin jo yhdeksän aikaan. Rankkaa tää elämä :D

Life is good!

comments powered by Disqus