Queen Victoria Market

Yks pakollinen vierailukohde Mebournessa oli Queen Victoria Market. Se on siis suuri markkina-alue josta vois ostaa kaikkea ruuasta vaatteisiin ja kännykänkuorista taiteeseen. Me käytiin siellä reissun alussa päiväsellä, mutta ajk ei ole niinkään marketti-ihmisiä, joten ajattelin mennä sinne uudelleen jonakin toisena päivänä. Loppujen lopuksi en sitten valoisaan aikaan sinne enää ennättänyt (no hei, kolme kuukautta on lyhyt aika!). Yritettiin kyllä, mutta joulun alla aukioloajat olivat mitä sattuu ja mesta oli kiinni useamman kuin normaalisti.

Keskiviikkoisin marketilla järjestettiin iltamarkkinat. Silloin tarjolla oli lähinnä ruokaa ja kojuja, joissa oli paljon pienten suunnittelijoiden juttuja. Löytyi paljon erilaisia koruja jne. Ruoka oli kuitenkin se pääasia. Siellä olisi voinut käydä vaikka jokaisena keskiviikkona herkuttelemassa. Ruokaa löytyi vähän jokaisesta maasta ja jokaiselle oli jotakin. Käytiin siellä neljän hengenporukalla ja kaikki ostivat eri kojusta jotakin. Yhdellä oli lihalla täytettyä leipää, yhdellä kasvishampparia ja yhdellä jotakin kanaa etelä-amerikasta ja mulla itselläni kreikkalaista souvlakia. 

Juomia ja jälkkäreitäkin löytyi vaikka millä mitalla. Erilaisissa kojuissa oli olutta, sangriaa, jääteetä, macaronseja, pavlovaa jne. 

Kuten kuvista näkyy niin markkinat olivat todella suositut ja väkeä riitti vauvasta vaariin.

Iltamarkkinat oli kyllä yksi Melbsin parhaimmista jutuista!

comments powered by Disqus