Pöllökahvila

Muumikahvilat ei tietenkään ole Tokion ainoita erikoiskahviloita. Tokiosta löytyy mm. Butler Cafe, jossa naiset (kai miehetkin?) saisivat tuntea olonsa prinsessaksi, kun hovimestari riisuu takin ja kaatelee teetä pannusta itse valittuun kuppiin, Maid Cafet ovat ehkä jo last seasonia, mutta siellä taas ranskalaiseen sisäkköasuun pukeutuneet tytöt hoitavat tarjoiluhommat. Löytyy vampyyrikahvilaa, roboottikahvilaa ja sitten löytyy liuta erilaisia eläinkahviloita. Kissakahviloita meillä on jo Suomessakin, mutta miten olisi kahvihetki siilien, vuohien tai PÖLLÖJEN kanssa? Niinpä. Olihan se pakko.

Pöllökahviloita on kaupungissa useampiakin, me päädyttiin tänään sadepäivän iloksi käymään aamupäivällä Koenjissa Cafe Baronissa, koska asumme ihan sen lähellä. Monessa pöllökahvilassa pöllöjä saa jopa olalle istumaan, mutta tässä kahvilassa se ei ole mahdollista. Pöllöt saavat olla ilman kosketuksia, mikä on varsin hyvä juttu. Yksi pöllö tuolla oli paremmin koulutettu ja sitä olisi voinut vaikka pussata. Me tyydyttiin seisomaan vaan ihan vieressä. Kahvilassa oli myös muutama terraario ja niissä oli liskoja. Yksi lisko antoi meille varsin hienoa akrobatiashowta, sillä se yritti kiipeillä mm. ikkunaa pitkin ja roikkui terraarion lampussa. 

Ja tietenkin siellä oli tarjolla teemaan sopivia herkkuja. Mä olin siinä uskossa, että kaikkiin näihin pitää maksaa erillinen sisäänpääsymaksu, tai pöytämaksuksihan sitä täällä kutsutaan (pikkupubeissa yms on yleistä joutua maksamaan 300-1000 yen eli n. 3-10 euron maksu ihan vaan siitä, että pääsee istumaan baariin!), mutta tuolla sitä ei ollut. En tiedä johtuiko sitten siitä, kun siellä oli meidän lisäksi vain kaksi tyttö asiakkaana. Ei ollut jonoa eikä ryysistä. Mehu, tee ja kaksi keksiä maksoivat n. 12 euroa. Ei siis kovinkaan paha hinta siitä, että sai kahvitella pöllöjä katsellen.

Niin ja omistaja puhui täydellistä englantia! Hän kantoi meille myös selattavaksi pöllökirjan, jonka kirjoittaja oli suomalainen. Kirjasta löytyi kuvia mm. Helsingin kaupunkipöllö Bubista.

Vikan kuvan pikkupöllö oli ehkä maailman suloisin asia. <3

comments powered by Disqus