Pingviinibongausta St.Kildassa

Yks parhaista asioista Melbournessa on se, että täällä asuu pingviinejä! Niitä voi bongata St.Kildan rannalla olevalla aallonmurtajalla auringonlaskun jälkeen. Muutamia pienokaisia saattaa kivien kolosta näkyä jo valoisaankin aikaan, sillä ne jäävät päiviksi rannalle, kun äidit lähtevät merelle saalistamaan aterioita. 

Koska mulla on jokin pingviiniongelma niin mähän olen käynyt siellä jo neljä kertaa katsomassa pingviinejä. Kerran Paulan kanssa, kerran yksin, kerran Sannan ja Paulan kanssa ja kerran Antti-Jussin kanssa. Voi olla, että enää jäljellä on yksi bongauskerta.

Ei tarvitse siis sanoa, että tämä kokemus on aivan ilmainen.

St.Kildassa, tai yleensäkin meren rannalla, tuulee melko paljon ja siksi rannalla on paljon leijasurffareita. Aallot Melbournessa ovat kai yleisesti aika huonot tavalliseen surffaukseen.
Tuulisena päivänä laiturimatka aallonmurtajalle saattaa tuntua melko pitkältä. Hienosti sai pitää puhelimesta kiinni kaksin käsin ettei lähtenyt lentoon. Että terveisiä paratiisista ;)
Tyhä ranta. Aurinkoisena ja lämpimänä päivänä ranta näyttää ihan toiselta. St.Kildan rantsu on tosi suosittu - en kyllä tiiä miks.
Paikalla on opasteita, joissa kerrotaan pinguista ja vesirotista - molempia löytyy.
IIH!
Kaks hupparia päällekäin :D
Ei sipsuta laiturin alle pingviini :(
Mutta sielläpä ui yksi, jos osaa oikeaa kohtaa katsoa.
Paikalla on joka ilta vapaaehtoisia, jotkat osoittelevat pingviinejä punaisilla valoilla, että niitä olisi helpompi bongata. Tavallisella lampulla niitä ei saa missään tapauksessa osoittaa, koska ne tulevat sokeiksi. Sama juttu jos kuvaa salamalla. Aina tuolla joku tanopää "vahingossa" räpsäisee salamalla :/
Siellä ne pomppii. Kuvia on hankala saada pimeässä.

Neljä kertaa oon siis jo käynyt ja jokaisella kerralla oon nähnyt jotakin erilaista. Välillä pingviinit pitää kovaa meteliä, välillä joku heittää kakkat sun naaman eessä, välillä joku ui pikakiitoa laiturin alle, välillä joku kömpelö yksilö tipahtelee vähän kiviltä ja välillä joku tepastelee laiturin alle. 

Paras paikka maailmassa! Harmi vaan, että St.Kilda on ihan mätä narkkimesta. T. Prinsessa

comments powered by Disqus