Phillip Island

Kävästiin Melbournessa ollessa pienellä turreretkellä Phillip Islandilla, eli pingviinisaarella. Retken järjesti AATKings. Me ostettiin liput grouponin kautta ja saatiin retki melkoisen halvalla. Taisi maksaa n. 50 euroa/lärvi. Retkeen kuului kyyditykset ja sisäänpääsymaksut Maru Koala Parkiin ja Penquin Paradeen. Ruuat piti maksaa itse ruokatauolla.

Bussin ikkunasta saatiin alkumatkasta seurata peltoja ja tuhansia laiduntavia lehmiä ja lampaita.

Retken ensimmäinen pysähdys oli Maru Koala and Animal Park. Kirjoittelin aiemmin Sydneyn Featherdalen eläinpuistosta. Se on todella suosittu ja ainakin mä tykkäsin enemmän tästä pienestä Marusta. Molemmissa sai ruokkia kenguruita ja pääsi silittämään Koalaa samalla kun siitä sai muistoksi turistikuvan. Marussa kengurut olivat isompia ja kivempia, kuin Featherdalessa.

Ensin kuvattin kenguruita varovasti välimatkan päästä.
Hetken päästä uskallettiin jo lähemmäs.
Koala avas hetkeks silmät valokuvaan.

Eläinten jälkeen kohteena oli The Nobbies.

Sitten suunnattiin The Kohteeseen. Pingviinejä ei Phillip Islandin Penguin Paradessa saa kuvata. Pingviinien silmät eivät kestä salamanvaloja ja kuvaamista olisi todella vaika hallita. Matkalla kohteeseen bussin ikkunasta bongattiin sitten yksi pingviininpoikanen. Sitä saatiin kuvata.

Tämän verran rikoin sääntöjä ja otin kuvia. Aluksi paikassa siis istuttiin suuressa katsomossa ja katseltiin, kun pingviinit nousivat vedestä. Sen jälkeen oli hyvä nousta kävelemään lankuille, sillä pingviinit nousivat mäkiä ylös ja kipittelivät omiin koloihinsa, joita on ympäri saarta. Välillä pingviinit eksyivät ihmisten reitille ja silloin tie suljettiin ja pingviinien annettiin päättää, että minne suuntaan ne menevät. Mun mielestä parasta oli kun pingut juoksenteli poluillaan - välillä oli vauhtia niin paljon, että pingviinit lensivät nokalleen. :D 

 Pingviinikrääsää oli myynnissä vaikka millä mitalla saaren turistikaupassa.

En tiedä onko pingviinisaari hintansa väärti - jos siis sinne menee omalla autollaan. Tää retki oli tosi halpa ja muiden nähtävyyksien kanssa reissu oli hyvinkin onnistunut. 

comments powered by Disqus