Päivä vuorilla - Mijas

En tänne tullessa tiennyt Mijas-nimisestä kaupungista yhtään mitään. Mutta kun selvittelin potentiaalisia päiväretkikohteita se tupsahti esille hyvinkin nopeasti. Mijas on yksi Andalucian valkoisista kylistä ja se sijaitsee parinkymmenen minuutin bussimatkan päästä Fuengirolasta. Kaupunki on rakennettu vuorelle ja mun mielestä noi vuoret ovat tosi huumaavan näköiset jo kaukaakin katsottuna, joten olin aika innoissani kun päästiin ajelemaan bussilla vuoristoon. Bussit Mijakseen lähtevät Fuengirolan bussiasemalta ja matka maksoi 1,4 euroa. Julkinen liikenne on Espanjassa todella edullista. Mijas on siis todella hyvä päiväretkikohde, jos on vaikka ihan vaan pakettimatkalla Fuengirolassa.

Nappasin bussin ikkunasta muutaman kuvan, mutta totesin, että ei sitä hienoutta saa kameraan vangittua.

 Mijaksen aukiolta löytyi monen monta heppakärryä. Niitä on täällä jokaisessa kaupungissa.

Valkoiset talot olivat kauniita ja niistä oltiin pidetty tosi hyvää huolta. Siisteys on yllättänyt mut täällä Costa del Solissa, varsinkin keskustojen kadut ovat todella siistejä. Joskus on koirankakkaa siellä tai täällä (suurin osa kuitenkin kerää jätökset pois, mutta välillä sekin saattaa vähän levitä katukivetykselle), mutta kadut pestään säännöllisesti. Roskiksia on joka puolella, joten roskiakin on todella vähän katukäytävillä.

Aukion reunat olivat täynnä pieniä kahviloita ja ravintoloita sekä tietysti kauppoja. Mijasista olisi kuulemma kannattanut ostaa nahkatuotteita. Nahka on täällä hyvälaatuista ja melko edullista. Bongattiin yhdestä kaupasta nahkavöitä neljällä eurolla, mun mielestä se oli aika edullinen vyö! 

Ja ne vuoret olivat mahtavat!

Yksi Mijaksen "nähtävyys" on aasitaksit. Aasit kärräävät turisteja ympäri kylänraittia. Me jätettiin kyyditykset välistä, koska meillä on ehjät jalat ja voitiin ihan hyvin käpsytellä sinne minne haluttiin. Enkä tiedä siitäkään kuinka paljon nuo aasit tuosta kärsivät. Työeläimiähän ne ovat. Näyttivät turistin silmiin kuitenkin kuvauksellisilta.

Täällä on ollut paljon aika sameita päiviä tai ehkä se on vain tuo keskipäivä kun tuntuu, että minnekään ei näe. Maisemat alas vuorelta Fuengirolaan ja merelle olivat melko huonot meidän matkapäivän alkajaisiksi. Mutta eipä se haitannut kun Fugea ollaan katseltu yläilmoista muualtakin. Ja ympärillä oli kuitenkin kaunis kaupunki, jossa riitti ihasteltavaa.

Mijaksen suurin elinkeino on turismi ja se on kyllä otettu huomioon myös ravintolapaikoissa. Nuo reunimmaiset ravintolat olivat hieman kalliimpia, joten me valittiin ravintolaksi itseasiassa just tän kuvanottopaikan alapuolelle. Siinä oli hyvä italialainen. Antti-Jussi sai elämänsä parasta lasagnea. 

Mijaksessa on myös härkätaisteluareena, olisi jossain määrin ollut hauskaa käydä areenalla, mutta ei kuitenkaan haluttu tukea härkätaistelutoimintaa, joten kierrettiin se vaan.

Upeita näköalapaikkoja Mijaksessa oli useita.

Aluksi Maijas näytti melko pieneltä, mutta härkätaisteluareenan takaa aukesi näkymä lukuisiin valkoisiin taloihin. Me ei lähdetty päättömästi harhailemaan niiden joukkoon, tiedä sitten olisiko sieltä löytynyt jotakin aidompaa.

Käveltiin kuitenkin vähän pääkadulta syrjässä ja olihan ne kapeat kujat varsin ihania. erilaisia kukkaistutuksia oli siellä sun täällä jne. 

Lopulta se keskipäivän sameus hävisi iltapäiväksi ja päästiin näkemään se merikin Mijasista käsin.

Aurinkorannikko on yllättänyt mut kauneudellaan ja jokaisessa paikassa oon hokenut useampaan kertaan, että on niin kaunista. :D Ja Mijas oli todellakin ihan superkaunis. Me ei oltu erityisesti otettu selvää siitä mitä siellä kannattaisi nähdä, mutta hyvinhän tuo ilman karttoja ja turistioppaitakin sujui. Se oli hyvä päivä se! Ja kuuma. Nyt on jo aika paljon viileämpi.

Kuullaan taas!

comments powered by Disqus