Muumeilua Tokiossa

Japanilaiset tykkää muumeista. Jo heti ekassa junassa, mitä Tokiossa käytettiin, bongattiin Pikku Myy -mainos. En ole ihan varma mitä se mainosti. Ruokakaupasta ollaan bongattu ksylitoli-purukumia Muumin kuvilla varustettuna. Japanilainen vaatemerkki Uniqlo on tehnyt erilaisia Muumi-paitoja (näitä nähtiin merkin myymälässä jo Australiassakin). Ja sitten on ihan omia Muumi-kahviloita. Ja sellaiseenhan oli pakko päästä.

Me käytiin Tokio Domen, eli suuren urheiluhallin lähellä olevassa Moomin Bakery & Cafe:ssa. Tokio Domen alue oli muutenkin mukavaa. Siellä oli ostoskeskus, huvipuisto ja lukematon määrä erilaisia ravintoloita. Oltiin kuultu, että kahvilassa saattaisi joutua jonottamaan joskus enemmänkin, mutta me päästiin oikeastaan heti pöytään, kun mentiin sinne. Pieni jonotusaika meillä oli, kun meille siivottiin pöytä.

Kahvilassa oli tietenkin myös myymälä, josta sai mm. suklaata suoraan Tampereelta.

Kahvila ei ollut kovinkaan halpa. Meillä meni hieman alle 20 euroa kahviin, teehen ja yhteen kakkupalaan. Kahvilassa voi myös viettää syntymäpäiviä - meidän viereisessä pöydässä jollakin oli juhlapäivä ja työntekijät lauloivat hänelle suomeksi Paljon onnea vaan! Me sitten laulettiin mukana, koska oltiin varmastikin ravintolan ainoat suomalaiset.

Muumikahvila on kahvila, jossa ei tarvitse olla yksin vaan siellä on isoja muumihahmoja, jotka kiertävät pöydästä toiseen. Mekin saatiin Mamma meidän kaveriksi.

Sit siellä oli myös se leipomon puoli. Ostettiin sieltä korvapuustit kotiin ja oli muuten herkullista pullaa!

Ja tosiaan, kuten sanottu, Muumit on täällä aika kova juttu. Kaikkea mahdollista löytyy kaupoista.

Viimeinen kuva on siis tollanen kolikkokone, josta saa yllätyksenä jonkin muumihahmon.

Hyvä Suomi, hyvä Muumit!

comments powered by Disqus