Mutta miksi Australia?

Aattelin hetkellisesti avata menneiden tapahtumien arkun ja paljastaa "miksi Australia?" Jotkin ovat sitä kyselleet ja aattelin vastata vähän pidemmin.

Melbourne

(Yllä kuvana Melbournen skyline. Omia kuvia odotellessa...)

Australia kohteena iskeytyi mulle henkilökohtaisesti päähän kun olin vuonna 2008 töissä UPM Raflatacilla. Siellä tuli tehtyä töitä muunmuassa brittien, ranskalaisten, kiinalaisten, intialaisten, etelä-afrikkalaisten ja – yllättäen – myös aussien kanssa. Työkavereitten kanssa joskus löpistiin että UPM:n kautta voisi päästä Australiaan expatiksi. Ja siitä se varmaan on tullut: "Sinne pitää jossain kohtaa päästä." Reissun ajatuksen siemenen istutuksesta siis suurkiitokset Tesoman UPM Raflatacin väelle :)

PS. UPM Raflatacin duunin jälkeen on ehtinyt virrata paljon vettä Kokemäenjoessa, ja on tässä tullut pohdittua muitakin kohteita. Varmaan ykkösenä ollut UK, USA ja Berliini. Itseäni eniten houkutteli joku englantia puhuva maa ja Berliinissä käytiin pari kertaa ja se jätti vaikutuksen – siksi mietittiin sitäkin hartaasti. Se saksankieli on vaan turn-off ja Berliinissä on tällä hetkellä menossa pieni outrage siitä että sinne virtaa jatkuvasti ei-saksaa-puhuvia ihmisiä elelemään ja palvelut pitäs tarjota englanniksi. Kanta-Berliiniläiset ei tykkää ja maahanmuuttajat perustelee "English only"-partureita yms.

Notta tämmösiä tunnelmia täältä Helsinki-Vantaan lentokentältä :) Lento AY81 Singaporeen pitäisi lähteä tänään klo 23.55 ja kuulemma täyteen bookattu. Kello nyt 23.05. Ollaan Singaporessa 7 päivää ja sitten se Australia. Jännittää.

comments powered by Disqus