Miksi Fuengirola?

Kuulin otsikon kysymyksen loppukesästä/alkusyksystä useampaan kertaan. Yleensä vastasin aluksi "miksi ei?", jonka jälkeen oli hyvä jatkaa, että se lienee Euroopan lämpimin paikka tähän aikaan vuodesta. Turkkikin ehkä olisi voinu olla lämmin, mutta jostain syystä Espanja houkuttaa enemmän, kuin Turkki. Lisäksi tiesin, että täällähän on yhdessä kasassa paljon kaikkea nähtävää. Nerja, Malaga, Torremolinos, Fuge, ja Marbella ovat peräkkäin täällä Aurinkorannikolla. Ja vähän kauemmaksi voisi tehdä retkeä Granadaan, Sevillaan ja Gibraltarille. Ei siis ainakaan tylsää tulisi. 

Nyt täällä ollessa olen oppinut, että lähipaikkoihin voi lisätä myös mm. Benalmadenan, Torremuellen ja Mijaksen sekä yksi vähän kaukaisempi helmi olisi Ronda. Niin ja pääsehän täältä kahdessa tunnissa Afrikan puolelle Marokkoon. Ja Fuengirolassakin on eri osia. On Fuengirolan keskusta, on suomalaisten valtaama Los boliches ja on Torreblanca, jossa me nyt ollaan pidetty viikko majaa, aiemmin oltiin ihan Fuengirolan ja Los bolichesin rajoilla. Ja on kai täällä muitakin alueita, mutta ne ovat mulle tuntemattomia.

Onhan Fugella melkoinen maine suomalaisten keskuudessa. Moni tätä rakastaa ja yhtä moni tätä vihaa - ja jännintä on se, että ne vihaajat eivät täällä ole edes käyneet. Paljonhan täällä on eläkeläisiä niin Suomesta, Ruotsista kuin Briteistäkin. Ja ei pidä kieltää sitä, että kyllä tänne on jokunen junttikin mahtuu. Ja ei kai sekään mikään salaisuus ole, että alkoholi saattaa maistua täällä ehkä useammalle, kuin kotimaassa. Ja miksikäs ei maistuisi kun lonkeron saa kapakasta kahdella eurolla ja oluen useimmiten eurolla. Terasseilla tarkenee yötä myöten vielä marraskuussakin. Suomea kuulee joka puolella (varsinkin syyslomaviikoilla!) ja onhan täällä suomibaareja vähän joka nurkalla, mutta niin on myös brittipubeja ja paljon kaikkia muitakin. Nyt marraskuun alussa ollaan huomattu muutaman paikan sulkeneen ovensa. Kausi on päättynyt ja asiakkaita ei vaan riitä kaikille.

Musta on siistiä olla täällä. Mä olen tehnyt omat mielipiteeni enkä todellakaan vihaa tätä mestaa. En tosin rakastakaan. Kyllä täällä ehkä voisi viettää koko talven, vaikka koko ajan sää viileneekin. Ravintoloita on liikaa käymättä ja bingon pelaaminen suomibaarissa on ihan viihdyttävää! Jos haluat katsoa suomalaisia tv-ohjelmia tai vaikka formuloita niin silloinkin kannattaa suunnata suomibaariin. Pubivisojakin vissiin löytyy. Samoja juttuja voisin ihan hyvin tehdä Suomessakin. Eikä mua yhtään haittaa, että täältä saa siipiä Siipiweikkojen kastikkeilla. 

Fuengirola on asennekysymys. Jos lähtökohtaisesti haluaa tavoitella kohteita joissa ei vastaan tule yhtään suomalaista niin ei tänne kannata tulla. Mutta ei myöskään kannata pitää huonona sitä, että täältä saa suomalaisia tuotteita, täällä nimittäin asuu pysyvästi paljon suomalaisia, jotka arvostavat sitä, että saavat helposti lemppari suomiherkkujaan. On se edelleenkin munkin mielestä hassua jos viikon lomamatkalle pitää raahata omat juhlamokat ja ruisleivät. Mutta jos ihminen asuu ulkomailla (vaikka täällä Fugessa) niin ei se siitä junttia tee jos se tykkää Fazerin sinisestä ja Turun sinapista. On meinaan oikeesti aika perseestä kun ei maailmalta saa hyvää sinappia. Se keltainen amerikan sinappi on ihan törkeen pahaa! 

Junttia tai ei, mun mielestä on aika jees, että on olemassa suuri suomalaisyhteisö suomen ulkopuolella. Ja kaikki voi ihan itte päättää haluaako olla osallisena siinä vai ei. :)

Tässäpä ensimmäisiä ajatuksia Costalta. 

comments powered by Disqus