Manly

Manly on kapunginosa Sydneyn pohjoispuolella, se on suosittu turistikohde, koska siellä on melko komeat rannat. Manlylle pääsee kulkemaan maantietä pitkin, mutta suositumpi tapa taitaa olla mennä sinne lautalla joka lähtee Sydneyn satama-alueelta. Lauttoja menee puolentunnin välein. Lautat ovat isoja ja yleensä matkustajiakin on aika paljon. Sydneyssä on tällä hetkellä käytössä opal-card, joka on paikallinen matkakortti. Sunnuntaisin koko päivän matkustaminen maksaa vain 2,5 dollaria, joten varsinkin silloin lautat ovat ihan tukossa.

Alue on saanut nimensäsiitä, kun saarella olleet aborginaalit olivat kuulemma erityisen miehekkäännäköisiä.

Mekin suunnattiin Manlylle meidän ensimmäisenä sunnuntaipäivänä.

Ensin käytiin kuitenkin Surry Hillsissä aamupalalla. Oli hyvää.
Lauttasatamasta sai melkoisen hyviä kuvia Harbour Bridgestä. Pahoittelen silta (ja ooppera) kuvia, joita tänne blogiin nyt melko paljon tulee tunkattua. Onhan tuo satama alue nyt yksi kauneimmista paikoista, joissa olen vieraillut.
Lautta lipuu Oopperatalonkin ohi.
Jos haluaa lautan nokkaan katselemaan maisemia niin kannattaa olla nopea. Keulapaikat täyttyvät ensimmäisenä.
Mutta kukapa ei haluaisi kasella parhailta paikoilta Harbour Bridgeä, Oopperataloa ja Sydneyn skylinea?
Muutama muukin oli lähtenyt beachille.
Uintipaikat isolla rannalla on rajattu hyvinkin pieniksi. Ja eihän siellä aallokassa oikeastaan uida voi. Rannassa voi lillua ja aaltojen taittokohdalla on mahtavaa hyppiä aaltoihin. Rannalla on paljon ristikkäisaaltoja, jotka saattavat kuljettaa uimarin kauaskin rannasta, eli uharohkeaksi ei kannata ryhtyä. Kokeneet surffarit saa kuitenkin tehdä mitä haluavat, lauta pitää kuitenkin pinnalla jos virrat vievät liian kauas.
Löydettiin rannan takaosasta pieni varjoisampi kohta, jossa me sitten istuttiin. Auringonvoima Australiassa on melkoisen paljon vahvempi, kuin Suomessa.
Satamassa sai ihailla laivoja.
Paluumatkalla saatiin nauttia upeista auringonlaskun maisemista.
Oopperataloa vähän eri kuvakulmasta, kuin yleensä.
Siinä se sitten on upeana auringonlaskussa.

Manlyllä kannattaa ehdottomasti käydä turistireissullaan. Siellä on ihan erilainen fiilis, kuin Sydneyn keskustassa. Siellä on toki paljon muita ihmisiä jos sää on hyvä, mutta siellä on myös ravintoloita aivan hillittömästi, eli aivan varmasti mahtuu jonnekin ruokailemaan.

Me kokeiltiin Thaimaalaista Mortar & Pestle -ravintolaa. Annokset oli isot ja kohtuuhintaiset.Eli suosittelen.

Manlyltä löytyy myös 4 Pines Brewery, sieltä löytyy hyvät oluet, mutta ruokaa ei ehkä kannata siellä syödä. Toisella vierailulla syötiin siellä heidän legendaarinen burgeri ja voinpa sanoa, että oli yksi paskimmista burgereista ikinä.

Meidän toinen vierailu Manlylle oli vähän lyhyempi eikä menty ollenkaan rannalle. Tavoitteenamme oli löytää suomiherkkuja. Manlyllä on vissiin aika iso ruotsalaisyhteisö ja sen ansiosta siellä on Fika Swedish Cafe, me ei syöty siellä muuta kuin yksi korvapuusti, joka osoittautui pettymykseksi. Lisäksi ostettiin yksi levy Geishaa ja pussillinen Marianneja. Eli ruotsiherkkujen lisäksi sieltä saa myös suomiherkkuja. 

Jos suomiherkkuja kuitenkin haluaa niin lähellä lauttasatamaa on Nordic Fusion, joka on edullisempi paikka ostaa suomiherkkuja! Sieltä löytyi sitten pikkulevyjä ihan ehtaa Fazerin Sinistäkin. Niin ja salmiakkia taisi olla molemmissa! Ja jos Marimekkoa tai muumimukeja haluaa niin tuossa on sitten osoite siihenkin.

Nyt kun tässä suomi- ja ruotsiherkuista kirjoittelin niin saattapi olla, että täytyy ensi viikolla tehdä pieni visiitti Ikeaan lihapullien pariin. ;)

comments powered by Disqus