Luxemburg

Nyt olis sit tallattu yhdessä Euroopan minivaltioista, Luxemburgissa ja siellä samannimisessä pääkaupungissa. Paikalliset kuulemma kutsuvat kaupunkia Luxiksi, että erottaa milloin puhuu maasta ja milloin kaupungista. Mulla ei  hirveesti ollut odotuksia Luxista, tai ehkä vähän, sillä olin lukenut, että se on Euroopan vaurain valtio. Aattelin, että siellä olis sit jotenkin prameeta. Mut ei siellä oikeastaan ollut ja tuntu, että koko kaupunki oli ihan remontissa. Kauheesti vaan kaikkia korjaushommeleita menossa.

Luxissa siisteintä oli korkeuserot. Oli ihan huikeeta istua paikallisbussissa matkalla kämpille kun mentiin "vuoristoteitä" pitkin. 

Meillä oli kaupungissa käytössä yksi kokonainen päivä ja lähettiin semiajoissa liikenteeseen. Ensin jäätiin bussista pois yhteen kaupungin matalammista kohdista.

Bongattiin kiva katu täynnä ravintoloita, siitä tuli vähän mieleen vanha teollisuusalue. Osa paikoista oli auki jo lounasaikaan. Mietittiin, että oltais käyty siellä illallisella, mutta ei meillä ollut illalla enää nälkä niin ei sitten mentykään. Mut tää oli ehkä Luxin supercoolein ja hispterein mesta mitä nähtiin. Varmasti jos asuis Luxissa niin tulis vietettyä iltoja tuolla.

Oltais voitu ottaa bussi "ylös", mutta päätettiin tassutella, koska jalkaisin näkee niin paljon enemmän.

Kaupunki on aikanaan ollut linnoitettu vissiin aika hyvin ja vanhat linnoituksen rauniot ovat nykyään UNESCOn maailmanperintökohde.

Linnoituksilta suunnattiin kohti kaupungin keskustaa, vanhaa kaupunkia. Lounasaikaan kaupungin kadut oli täynnä pukumiehiä. Me vaan päädyttiin kulkemaan kaupungin halki melko nopeasti.

Käytiin syömässä huonoa hampparia ja päädyttiin jälkkärille suklaakahvilaan. Oltiin luettu, että sieltä kannattaa tilata vain yksi kakkupala, koska annokset ovat isoja. Ja niinhän me tehtiin. Ei saatu ees yhtä palaa kokonaan syötyä. Ei ehkä ollut paras kakku mitä ollaan hankittu.

Parasta kahvilassa oli se, että se sijaitsi suurherttuan linnaa vastapäätä, nähtiin mm. vartijan vaihto samalla kun nautittiin kakkua.

Ruokakauppoja oli vähän hankala löytää kaupungin keskustasta, joten suunnaattiin vielä isommalle ostarille hankkimaan vähän iltapalaa ja seuraavan päivän matkaeväitä.

Luxemburg on varmasti mukava päiväretki kohde jostain läheltä, mutta en ehkä suosittele sitä the kohteeksi. Meillä kävi huono tuuri, kun ei löydetty kovinkaan hyvää sapuskaa kaupungista (ei sillä, että oltais ehditty kovinkaan montaa paikaa testamaan), mutta sää onneksi suosi. Ei jäänyt mitään suurta hinkua palata kaupunkiin - tai edes maahan. Alkaa ehkä huomaamaan sen, että on tullut matkusteltua melko monessa kaupungissa ja maassa. Samalla on oppinut tietämään sen mistä eniten itse diggaa ja minne oikeasti haluaa palata eikä vaan sokaistu siitä, että on ulkomailla ja kaikki on niin upeeta ja erilaista. 

comments powered by Disqus