Kuvia Melbournesta

Miltä täällä nyt sitten näyttää?

Meidän majapaikka on South-Melbournessa, eli ihan ytimen vieressä. Kotikatu lähtee tuosta kuvan keskeltä alas. Suuria ja uusia taloja on ihan vieressä.
Yks korkeimmista rakennuksista on ihan meidän vieressä - hyvä maamerkki, kun lähtee vaeltelemaan kaupungista kotiin päin.
Royal Botanic Gardens on ihan kivenheiton päässtä meidän kodista, sen läpi käveltiin ekana päivänä kun matkattiin K-marttiin ostamaan henkareita.
Yarra-river virtaa läpi kaupungin.
Kriketille ja rugbylle, ja mitä näitä muita aussilajeja nyt onkaan, on monia pelihalleja ja kenttiä ympäri kaupunkia ja koko maata.
Ausseissa autot on jotenkin kuninkaita. Tai ainakin Darwinissa ja Adelaidessa. Kukaan ei tehnyt tietä jalankulkijoille. Ja liikennevaloja oli harvassa, joten oli vähän v-mäistä ylittää tietä. Melissä touhu on aika paljon erilaisempaa ja tolpissa on selkeet ohjeet liikennevaloista. Wuhuu.
Otin näemmä kuvan paikasta jossa ei oikeastaan ollut mitään. Tai ohan siellä vähän katutaidetta, auto ja joku kuppila.
Perhonen! Siistein eläin, jonka oon täällä reissussa luonnossa bongannut on PELIKAANI. Hemmetti, kun nähtiin ne vaan bussin ikkunasta. Mutta voi luoja miten isoja lintuja! Lisäksi ollaan bongattu pari käärmettä, sisiliskoja ja gekkoja, mustia joutsenia, undulaatteja ja papukaijoja, kärpäsiä ja semmosia aika perusjuttuja. Ajk on nähny kaks hämähäkkiä.
Richmondin hoodeilla oli tosi symppisiä taloja.
Chinatown löytyy, niinkuin suuresta osasta muitakin isoja kaupunkeja.
Ja jostain syystä H&M on yhdessä hienoimmassa rakennuksessa koko kaupungissa. Ja on se aika hulppee sisältäkin. Ja kun kiertelin kauppoja niin se oli melkeen ainoa putiikki missä oli ryysis :D
Eureka Skydeck on tosi korkea. Siellä on näköalatasannetta ja kaikkea. Pitää odottaa vielä 2,5kk ennen kuin pääsee yläilmoihin Terhin kanssa.
TURISTI!
Flinders Station eli ihan Finlanders Station näin meidän kesken on iso juna-asema keskustassa.
Federal Square on aika keskeinen tapahtumapaikka. Tunnelmallinen mesta oli sitten päivä tai ilta. Itse oon vähän pohdiskellut, että tekis mieli osallistua tiistaiaamuisin järjestettävään aamumeditaatiohetkeen, joka on tuolla. Mutta ainakaan tällä unirytmillä ei tule onnistumaan (kello 1.21 kun kirjoittelen tätä...)
Kuten sanottu, Yarra virtaa läpi kaupungin. :) Tuolla kuvan vasemmalla puolella on todella paljon siistejä ravintoloita.
Ja loppuun vielä kuva maisemasta, jota me voidaan katsella meidän olkkarista ja meidän sängystä. Tenniskentällä on aika usein pelit menossa ja liikennettä riittää.

Semmoselta täällä on näyttänyt tähän asti. Aika paljon ollaan vaan haahuiltu ympäriinsä. Tutkittu minne kannattaa mennä uudestaan ja missä riittää ihan pikainen pyörähdys. 

comments powered by Disqus