Kichijojin puistikoissa

Viime viikolla käytiin pyörimässä Kichijojissa. Tavoitteena meillä oli päästä Inokashiran puistoon. Ekana päivänä kuitenkin epäonnistuttiin siinä, sillä päätettiin kävellä (n. 6km) sinne, mutta matkalla Antti-Jussille tuli kiireellinen työtehtävä, joten puistot jäi väliin. Antti-Jussi lähti kotiin tietokoneelle ja mä jäin hieman shoppailemaan. Paluumatkalla lähijuna-asemalla (jolla ei koskaan aiemmin oltu käyty!) onnistuin toki lähtemään kävelemään väärään suuntaan, tajusin sen sitten käveltyäni koulun piha-alueen läpi umpikujaan. Ihme kun ne koululaiset vähän tuijotteli ;) 

Tässä vähän kuvia ekalta kävelymatkalta.

Hautausmaa keskellä cityä.
Temppelin portti.
Puhdistautumispaikka.
Rakennus Temppelin pihassa.
Temppeli.
Saketynnyreitä temppelin edustalla.
Mos-burger, eli paikallinen Hese. Ei olla käyty, ajk kyllä halus käydä tuolla jo Brisbanessa, mutta mä en suostunut...
Kukkia.
HATTIVATTIKAHVILA!!!!!
Niin söpö! Ei ehditty vierailemaan siellä, eikä varmaan ehditäkään. :( Mutta jos joku muu haluaa niin tämä löytyy ihan Kichijojin aseman läheltä.
Eksymisessä oli yksi hyvä puoli - bongasin tällaisen pienen pyhätön.

Seuraavana päivänä oltiin vähän viisaampia ja mentiin puistoon junalla ja läppäri oli tietenkin mukana.

Puistossa oli kaunis lampi.
Lammella olisi päässyt polkemaan joutsenvenettä.
Piano.
Puistossa oli pieni eläinpuisto (lähinnä joitakin lintuja), mutta sen pystyi kiertämään kivoissa maisemissa.
Naiset käyttävät täällä paljon auringonvarjoja, etteivät pala (tai rusketu) auringossa.

Puistossa oli tietenkin myös temppeli. Yksi kauneimmista, jonka olen nähnyt.

Kichijojissa oli tosi paljon myös erilaisia kauppoja ja ravintoloita. Se oli mun mielestä paljon kivempi keskittymä kuin esim. Shinjuku tai Shibuya, jossa turistit yleensä pyörivät. Toki niissä on hienot korkeat talot ja illalla ne valotaulut on tosi upeat, mutta jos haluaa shoppailla niin ei sitä kannata siellä tehdä. Liikaa ihmisiä ja ryysistä. Kichijojissa oli mm. viisi kerroksinen Uniqlo ja muutenkin hauskat shoppailukadut. Löytyy varmasti kaikkea mitä keskustastakin. En sitten tiedä onko yksi syy sille, että tuolla on kiva keskittymä se, että puiston reunalla on myös Studio Ghiblin museo. Aika moni käy siellä morjestamassa Totoroa ja kumppaneita. Me ei käyty siellä.

Seuraavat kuvat on otettu meidän toiselta lähijuna-asemalta, Asagaysta, kotiin kävellessä. Juna-asemilla on aina jonkinmoinen kauppakeskittymä. Niin myös Asagayassa. 

Katutaidetta ei olla kovinkaan paljoa bongailtu täältä.
Kapeita katuja, paljon pieniä asuntoja. Näitä löytyy paljon aina asemien väliltä. Asemalla on aina keskittymä ja sitten on rauhallisempaa asuinaluetta.
Ihan tähän meidän lähelle on rakenteilla Animekatu. Näyttää ihan mielenkiintoiselta. Löytyy kauppaa, asuja, taidetta ja kahvilaa.

Kivoja paikkoja löytyy siis ympäri Tokiota. Täältä ei kovinkaan helpolla lopu nähtävä. :)

comments powered by Disqus