Junaretki Newcastleen

Mainitsinkin jo aiemmin, että ollaan Elisan kanssa tehty parikin hauskaa retkeä Sydneyn ulkopuolelle. Kerroin ekalla tapaamisella Elisalle, että diggasin ihan törkeesti Melbournesta ja hän oli lukenut artikkelin Newcastlesta, jota mainostettiin pikkuisena Melbournena. Päätetiin sitten lähteä sinne retkelle. Jätettiin miehet Sydneyyn ja tehtiin matka ihan kahdestaan. Sydneystä on Newcastleen hieman alle kolmen tunnin junamatka, hyvässä seurassa matkanteko meni kuitenkin vallan nopeasti. Ja näinpähän junan ikkunasta vihdoinkin villikenguruita ja takaisin tullessa pari wallabiakin pomppi radan reunassa. 

Sydneyssä on käytössä Opal-kortti julkiseen liikenteeseen. Sillä pääsee tekemään melko pitkiäkin matkoja. Ruuhka-aikaan Newcastleen maksoi reilut 8 dollaria / suunta ja ruuhka-ajan ulkopuolella reilut 5 dollaria, eli ei juuri mitään! Varsinkin jos vertaa VR:n hintoihin. Kolmen tunnin junamatka taitaa kustantaa aika paljon ellei ole löytänyt tarjouslippuja, ja täällä tuon matkan tekee muutamalla hassulla eurolla. Lisäksi opal-korteissa on ainakin tällä hetkellä todella mahtava järjestely, viikon aikana (ma-su) ei tarvitse maksaa kuin kahdeksasta matkasta ja sen jälkeen saa loppu viikon kulkea ilmaiseksi! Varsinkin opiskelijat käyvät alkuviikossa tekemässä kahdeksan lyhyttä bussimatkaa (taitaa olla 2,10 dollaria/matka halvimmillaan) ja kulkevat sitten loppumatkan ilmaiseksi julkisissa. Itsekin olen aina alkuviikossa tehnyt lyhyitä kauppareissuja ja saanut matkoja käytettyä. Loppuviikkoon on sitten hyvä tehdä pitempiäkin matkoja tai ajella vähän lautoilla satamassa. Niin ja sunnuntaina koko päivän maksimi hinta on 2,5 dollaria. Voi vaikka koko päivän istua junassa/bussissa tai lautoissa ja enempää rahaa ei vaan kulu, vaikka ei olisi viikon aikana matkannut minnekään. 

Juna-asemalta lähettiin suuntaamaan Nobby´s beachille ja majakalle.
Ensimmäinen ranta sopi myös koirien uimiseen.
Nobby´s majakka oli arkipäivisin kiinni.
Ranta oli kuitenkin tosi komea. Aluksi myös melko synkkä.
Käveltiin allonmurtajan päähän asti.
Oon näköjään onnistunut nappaamaan kuvat just kun aurinko on ollut piilossa, mutta ei se sitten koko aikaa ollut, sillä rannan halki kävellessä hiki virtasi ja poltin sääreni takaosat melko komeasti. Australian aurinko on vähän pirullinen.
Rannan jälkeen löydettiin iso puistoalue.
Newcastlesta löytyy aika paljon street artia.
Rannalta ja puistosta lähdettiin kävelemään keskustaa kohden.
Näimme söpöjä katuja.
Ja löysimme uuden rannan.
Kauniiltahan siellä näytti.
Matka jatkui uudestaan kohti keskustaa, joka oli melko pieni. Sieltä löytyi kuitenkin kaikki tarpeellinen.
Lisää katutaidetta.
Tämä lintu oli yksi hienoimpia maalauksia Newcastlessa.
Bongattiin vahingossa Foghornin micro brewery.
Foghornista sain hankittua tuliaisen Antti-Jussille, harmi vaan, että olin ehtinyt ostamaan jo valaskaljankin paikallisesta Alkosta, mutta väliäkös sillä.

Foghornista mentiin takaisin juna-asemalle ja otettiin suunnaksi Sydney.

Newcastle oli vallan passeli päiväretkikohde. :)

comments powered by Disqus