Japani <3 Suomi

Onhan se suomalaisilla aika hyvin tiedossa, että Japanissa tykätään suomalaisista tuotteista. Joskus jopa niin paljon, että joku luulee suomalaisia tuotteita japanilaisiksi. Meidän air bnb -majoittajalla Byron Bayssa oli Marimekon kuppi, oli kuulemma saanut sen syntymäpäivälahjaksi ystävältä, joka oli sanonut sen olevan Japanilainen merkki. Ja no, Marimekkoa täällä bongaa aika paljon, että helpostihan sitä japanilaiseksi kuvittelee. Joka kerta ulkona käydessä jollakin on Marimekon laukku/kassi. Aika usein Unikkoa. Vuokraemännälle tietenkin korjasin sen, että merkki on suomalainen!

Japanilaiset tykkää Suomesta niin paljon, että ovat nimenneet kauppojakin suomalaisilla sanoilla. Ehkä Söpö, joka jo ensimmäisessä Japani-postauksessakin vilahti, on jo legendaarinen. Tämä liike sijaitsee Harajukussa hyvinkin keskeisellä shoppailukadulla, joten siksi sen bongaa varmasti kaikki Tokiossa käyvät suomalaiset.

Tänään pyörin Kichijojin kaupunginosassa ja bongasin Otan Tämän. Liike oli samaa ketjua Ehkä Söpön kanssa, sillä siellä myytiin kyseisen merkin vaatteita ja kenkiä. Olisko vähän siistiä ostaa kengät, joiden merkki on Ehkä Söpö? :D

Ja olihan Kichijojissa tietenkin myös Muumit edustettuina.

Ollaan huomenna menossa Kichijojiin syömään, joten ehkäpä käydään jälkkärillä syömässä muumijätskiä.

comments powered by Disqus