Havaintoja ruokakaupasta

Kun me lähettiin Ausseihin niin oltiin aika hyvin siinä uskossa, että täällä on niin kallista, että ruokalistalla on pääasiassa nuudelit ja makaroonit. No, ei se nyt ihan niin mee. Jos vähän miettii ravintoloita joissa me ollaan ruokailtu niin suomeen verrattuna hintaa on yleensä euron tai pari vähemmän. Toki täällä on kalliitakin ravintoloita, mutta suurimmassa osassa saa esim. burgerin 10-15 dollarilla.

Mutta ruokakauppaan. Suurimmat ruokakauppaketjut täällä taitaa olla Coles ja Woolworths. Adelaidessa oli kanssa Foodland. Mun huomiolla Coles on halvin ja se on meidän lähin supermarketti täällä Melbournessa, joten mä asioin siellä.

Voisin vaikka ensin kertoa, että mitä mää ostin tänään kaupasta, koska sehän tietysti kiinnostaa kaikkia. Eli kuitissa lukee: Pepsi Max 2l, Sunkist (paikallinen jaffa) 1,25l, kananrintaleikkeitä 1,2kg, rooibos teetä 50pss, english breakfast teetä 50 pss, 3 banaania, 2 suklaacroisanttia, hedelmäsalaattitölkki, 1 paprika, 100g metukkaa/salamia, 2 kiiviä, 300g ranskankermaa, 3dl ruokakermaa ja yks Nivean dödö miehille. Ja hintaa näillä oli 28 euroa. Suurimman potin kerrytti toi kana, se oli 8 euroa. Ja kun noita loppuja miettii niin suurinpiirtein 20e taitas maksaa Suomessakin noi. Eli keskiarvollisesti ruokakauppaan meillä menee saman verran rahaa, kuin Suomessa, mutta hinta ei todellakaan tuu samoista tuotteista. 

Täällä hinnakkaampaa meidän hankkimista jutuista on karkit, suuri osa kasviksista, juureksista ja hedelmistä, leikkeleet, makkara, jogurtti ja ehkä oikeastaan muutkin maitotuotteet. Eli oikeastaan juttuja, jotka (ainakin kaupan omilla merkeillä) Suomessa on melko edullisia. 

Ja mikä täällä sitten on halvempaa? No osa limsoista (toi 2l pepsi max maksaa euron, sunkistin light versio 1,25l taas melkein 2 euroa!), kana, jauheliha, tee, aika monet kastikkeet (salaatin, currypastet...).

Ja oikeastaan syy miks mä aloin tätä kirjoittaa on se, että Suomessahan halvinta lihaa on kaikki suikalelihat niin täällä menee ihan toistepäin. Halusin ostaa kanakastikkeeseen jonkinmoisia kanapaloja, valmiiksi suikaloidut oli jotakin 17 dollaria/kilo ja vähän alempana oli sitten 9 dollaria/kilo isot rintaleikkeet. Jotenkin tosi outoa, mutta eipä se haittaa. Toki valmiiseen suikaleeseen tottuneena sais nopeemmin päivällisen tulille, mutta halvemmalla mennään.

Et vaikka täältä pääosin noita vähän kivempii ruokakuvia ravintoloista tulee otettua niin kyllä arki on täälläkin suureksi osaksi arkea, eli kotona on likainen liesi (KAASUHELLA OOÄMGEE!) ja ruoka on ihan peruskotiruokaa.

Tortelliineja tulilla.
Kanaa ja salaattia, eli kanasalaattia.
Grillibileet Adelaidessa.
Kanacurrya ja riisiä.
Pastaa ja tomaattista jauhelihasoossia.
Luksusaamupalaa.

Aika perinteisenä meillä on ruokalistalla toi jauhelihasoosi pastalla, koska se on halpaa ja superhelppoa ja kana-kasviskastike ja nyt kolmantena otetaan messiin tortillat, koska meillä on aika vähän haarukoita ja niitä ei tartte tortillan syöntiin :D

Että meikäpä menee nyt sitten paistelemaan kanaa ja pilkkomaan kasviksia, että saadaan illallista pöytään!

comments powered by Disqus