Half Moon Bay

Half Moon Bay pyöri mun Melbournen to do-listalla melko pitkään. Ajattelin, että sinne on liian pitkä matka jne. Lopulta sitten lähdettiin sinne ajk:n kanssa ja onneksi lähdimme! Olivat meinaan Melbournen kauneimmat maisemat. Tämän reissun ansiosta se sitten päätyi sitten käyntilistalle myös ystävän vierailun ajaksi. 

Me mentiin Half Moon Baylle junalla. Pysäkkinä oli Sandringham ja sieltä saisi bussin lähemmäs kohdetta, mutta sitä ei kannata ottaa, sillä Sandringhamista kävely Half Moon Baylle kulkee aivan hulppeissa maisemissa.

Sandringhamissa on näköalapaikka, jossa pingviinitoverikin pääsi poseeraamaan.

Tässä pari kuvaa kävelyn alkuosasta. 

Matkan varrella bongattiin runoja sisältävä laukku.

Kulku oli pääosin vallan helppoa.

Tässä ollaankin jo päästy hyvinkin lähelle itse kohdetta.

TURISTI.
Rannan kallioilla on upeat auringonotto mahdollisuudet.
Vedestä voit bongata vanhan sotalaiva HMVS Cerberuksen.
Ekalla kerralla ranta oli melko autio.
Toisella kerralla rannalla oli sitten jokunen muukin.

Rannalta löytyy grillikioski (ja myös hienompi ravintola), mutta hyvällä säällä suosittelen nauttimaan ulkona jotakin grillikioskin antimia. Se on ihan kohtuuhintainen ja annokset on isoja. En juurikaan välitä fish and chipseistä, mutta jos niitä Melbournessa piti syödä niin Half Moon Bay oli siihen vallan mainio paikka. Toisella kerralla ostin superhalvat nakkiperunat. 

Half Moon Baylle kannattaa siis lähteä lyhyelläkin Melbsin lomalla. Me yhdistettiin meidän rantapäivään kolme eri beachiä, sillä olivathan se tavallaan samalla suunnalla. 

Aloitettiin päivä siis Half Moon Baylta, josta otettiin bussi Brighton Beachille. Ja sieltä sitten jatkettiin bussilla St.Kildaan. Tarkemmin en osaa pysäkkejä kertoa, mutta kännykkään kannattaa hankkia prepaid-netti ja ladata PTV-sovellus, joka kertoo todella hienosti reitit oikeisiin paikkoihin. 

comments powered by Disqus