Fuengirolan ATK-hommat

No ihan ens alkuun. Internetit täällä on aika jees. Kaikkiin näihin kolmeen kämppään missä ollaan oltu ois ainakin Movistarin nettisivujen mukaan saanu 300Mbps kuidun tyyliin ~46eur/kk. Erittäin jees. Noita kuituja tarjoo moni muukin, esim. Jazztel:llä oli joku mainos että asennus ilmaseksi jos ottaa kuidun ennen 2017. Tosin, luin että kalusto on Telefonican (eli Movistarin) ja voi käydä ohrasesti jos Telefonica/Movistar ei haluakkaan kytkee sitä tms. Tässä meidän nykysessä majapaikassa oli lomakotivälittäjän mukaan "high-speed internet", mutta tää on kyllä vaan joku 15Mbps/1Mbps ADSL. Hyvin toimii mutta ei kyl mikään high-speed.

Lähes joka tönöön Fuengirolassa saa vähintään Eurocablen kaapelimodeeminetin, jonka nopeus on 6 Mbps, 15 Mbps tai 30 Mbps. Uploadista ei hajua. Meidän edellisessä kodossa oli esim. toi 15 Mbps Eurocablen netti. Ostettiin se kahdeksi viikoksi ja makso 44eur, eli aika paljon, mutta tilapäinen maksaa :D 18eur asennus + 2 eur per päivä.

Espanja on mobiilinettien suhteen aika perus. Dataa saa vaan tietyn määrän ja datasta pitää maksaa. 10GB saa 33 eurolla. 4G löytyy, ja aika samanolonen ku Suomessa, eli ruuhka-aikoina hitaampi ku kaikki netittää 4G:n yli, muutoin jees. Australiassa muuten 4G oli aina nopee ku siellä maksaa data niin paljo ettei mitään mokkuloita yms. käytellä :D

Google Maps, Foursquare ja Yelp ei toimi täällä kauhean hyvin. Tai siis, toimii ne, mutta erittäin monet ruokapaikat loistaa poissaolollaan. Tämmösessä digitalisaation murtokaudessa luulis että kaikki paikat löytyis vähintään Google Mapsista, ehkä myös Foursquaresta, mutta ei. Tosin, Tampereella oli kyllä pari vuotta sitten vähän sama tilanne, muutamia mun lempparipaikkoja ei Google Mapsista löytynyt, hehe. Australiassa, UK:ssa, ja jenkeissä yms. meininki on ihan eri, kaikki löytyy Google Mapsista ja tiedot on aika hyvin ajantasalla. Meikä onki sit lisänny jo useamman eri ravintolan/baarin Google Mapsiin ja Foursquareen ja korjannut muutamien paikkojen aukioloaikoja yms. tietoja. Ja lisäilin niitä niin paljo että sain Googlelta tämmösen kutsun liittyä johki “Google Local Guides”-hommeliin. Oon level 2 guide, level 5 on vissiin maksimi. Cool.

Ainii, ja lähimaksu täältä löytyy about jokapaikasta. Meikä diggaa. Lähimaksu on tosi jees. Helppo ja nopee! Aussilakin on ihan siihe hurahtanu.

Eipä meikällä oikeestaan muuta. Kirjotin tän artikkelin iha vaa koska halusin mainostaa että meikän on Googlen Local Guide level 2. Tässä on kuva härästä:

Meikä

P.S. League of Legendissä ping EUW:lle 50-60ms, 4G:llä 80-100ms. Aika crappy mutta hyvin sillä pelaa!

comments powered by Disqus