Frankfurt

Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti Münchenista matkata Stuttgartiin, mutta siellä olijokin iso urheilukisa ja rock-festivaali ja hotelliyö olisi maksanut 300 euroa, kun normaalisti huoneen saa 50-70 eurolla, että jätettiin sitten väliin ja otettiin suunnaksi Frankfurt am Main, eli ihan vaan Frankfurt, virallisessa nimessä on tuo am Main, koska kaupunki sijaitsee Main-joen varrella. Ja kutsutaanpa kaupunkia joskus myös Mainhattaniksi, koska se on yksi harvoista Euroopan kaupungeista, jonka korkeat pilvenpiirtäjät muodostavat komean skylinen, kuten Manhattanillakin. Pakko kyllä sanoa, että ei se nyt ihan saman veroinen skyline ollut ;) Mutta noin muuten pilvenpiirtäjien keskellä tuntui varsin kodikkaalta, ihan kuin olisi ollut taas Australiassa.

Matka Münchenista kesti kuutisen tuntia, oikeasti piti olla 5 tuntia, mutta oltiin myöhässä. Maisemat oli osan matkaa varsin kauniita. Korkeuseroja oli paljon. Tässä kuva taukopaikalta.

Ekana iltana ei ollut muuta tavoitetta kuin heittää kamat hotellille ja lähteä metsästämään illallista. Googleteltiin bussissa kaupungin parhaita hampseja ja päädyttiin testaamaan Jamy's Burger, koska kuvissa hampparit näyttivät todella paljon 8-bittisen, eli Melbsin yhden suosikki hampurilaispaikan hamppareilta. Paikan päällä tuli taas fiilis kuin olisi ollut Shake Shackissa Japanissa (Jenkkien ravintoloissa ei olla käyty). Tykkään tosi paljon tästä konseptista, jossa hampurilaiset saa tilata erikseen ja ranet päälle jos haluaa. Näitä on onneksi Suomeenkin nyt tullut enemmän ja enemmän. Meille kun yleensä riittää oma hamppari ja yhdet ranet. Nyt jaettiin bataattiranskikset, olivat tosi hyvät. Ja samoin oli burgerikin.

Seuraavana päivänä lähdettiin tutkimaan kaupunkia valoisaan aikaan. Mun oli tarkoitus tehdä täsmäisku Primarkiin (ei kovinkaan menestyksekäs reissu, tuhlasin vain 10 euroa) ja sen lisäksi haluttiin nähdä Frankfurtin vanha kaupunki.Frankfurtia on kuulemma pommitettu aika hyvin sotien aikana, joten siellä ei ollut kovinkaan paljon vanhoja rakennuksia, mutta jotain kuitenkin. Ja ainakin lauantaina keskustassa oli paritkin erilaiset markkinat.

Käytiin toki myös joenvarrella ylittämässä pari siltaa.

European Central Bankin edessä komeili EU-merkki. 

Illalla käytiin vielä syömässä eatDOORIssa, joka oli intialainen ravintola eurooppalaiseen makuun. Butter Chicken maistui samalta kuin muissakin intskuissa, mutta listalla oli myös hampparia ja sandwichiä (= täytetty naanleipä), joissa oli intiasta tuttuja makuja. Ruoka oli superhyvää, mutta ei ehkä vatsaystävällisintä, pisti meinaan pierettämään! :D 

Makujen perusteella Frankfurtista löydettiin parhaimmat ravintolat. Oltiin kuultu vähän huhuu, että sieltä ei hirveesti ravintoloita löytyisi, mutta olihan siellä niitä ihan törkeesti. Ja menyt tarvittiin vain kaksi. Muutamassa muussakin olis voinut pyörähtää ihan mielellään. 

Illalla käveltiin punaisten lyhtyjen katua pitkin kotiin. En suosittele viikonloppuisin kulkemaan alueella yksin, oli sen verta epäilyttävää porukkaa.

Frankfurt oli ehkä parempi kuin oli kuullut, mutta ei kuitenkaan mikään superhuikea kokemus, en koe suurta tarvetta uuteen vierailuun, mutta toisaalta jos joskus mahdollisuus tulee vaikka pitkään viikonloppuun niin miksikäs ei? Olihan siellä hyvää sapuskaa ainaskin. :)

comments powered by Disqus