DISNEYLAND TOKIO

Ainakin ysikytluvulla telkkarissa näkyi monesti juttuja Floridan Disneylandista. Ja tulihan sitä silloin lapsena haaveiltua, että olispas joskus kivaa päästä tuonne. Vuosien saatossa se haave jäi aina kauemmaksi ja kauemmaksi. Ja vasta viime vuonna luin netistä (hehe vauvapalstalta hehe), että varsinkin Usan puisto on niin iso, että ei sinne kannata vain yhdeksi päiväksi mennä, koska silloin ei ehdi näkemään juuri mitään. Alueella on hotelleja joissa ollaan 3-7 yötä ja kaikki päivät huvitellaan puistossa. Huhhuh!

Japanin puisto ei ole niin iso, kuin alkuperäinen Floridan puisto, mutta Tokiossa on kaksi eri puistoa: Disneyland ja Disney Sea. Disney Sea on kuulemma tosi upea ja ainutlaatuinen. Molempiin puistoihin on hyvä varata yksi päivä ja ruuhkakausina kaksi päivää puistoa kohden on ideaali. Meidän piti käydä molemmissa puistoissa, mutta ekana puistopäivänä todettiin, että jätetään Disney Sea tulevaisuuteen. Yksi päivä puistossa oli meille ihan riittävä. Olihan siellä kaunista ja kiehtovaa, mutta samalla myös tosi uuvuttavaa. Piti seistä paljon ja sitäkin enemmän suu aukinaisena ihmetellä kaikkea ympärillä olevaa. Onhan se visuaalisesti jotakin ihan muuta, kuin suomen huvipuistot.

Meillä jonotusajat oli kohtuullisia, vaikka ehdittiin käyttämään vain yksi fast pass-ticket, jolla pääsee jonon ohi. Olisi pitänyt tajuta hakea vielä toinenkin ennenkuin ne loppuivat, mutta siinä vaiheessa kun meille vapautui uusi aika siihen, että saataisin ohituslippu niin meillä oli kiire juosta käyttämään jo saatua ohituslippua, koska mulla vierähti kummitusjunan jonossa aika paljon kauemmin, kuin piti.

Päätin missata päiväparaatin jonottamalla kummitusjunaan, koska jonotusaika oli silloin 25minuuttia. No sitten kun paraati loppui niin ihmisillä oli ohituslippuja kummitusjunaan! Ei ollut kovinkaan hyvin suunniteltu se, että ohitusliput käyvät heti paraatin jälkeen sen vieressä olevaan laitteeseen. Mun jonotusaika oli tunnin, koska sieltä tuli ohi niin iso porukka. Lisäksi kummitusjuna oli iso pettymys.Huonoin laite, jossa käytiin. Toinen harmitus oli se, että ei ehditty Splashiin (Särkkiksen Tukkijokkityyppinen juttu.), koska ei haluttu jonottaa kahta tuntia. Ajateltiin mennä myöhemmin, mutta seiskalta kun oltiin menossa niin laitteeseen pääsi enää ohituslipulla. :/ 

Muutoin ehdittiinkin kaikkiin mihin haluttiin. Mun suosikkiratoja oli Peter Panin lento, Pirates of the Caribbean -veneily ja Nalle Puhin hunajajahti. Isoja vuoristoratoja alueella oli kolme, me käytiin avaruusradassa (meillä oli ohituslippu siihen) ja voin sanoa, että oli ihan hirveetä :D Yks vuoristorata skipattiin ihan suosiolla ja sen Splashin kanssa nyt kävi vähän hassusti. Nää hurjimmat laitteet on yleensä myös ne mihin on isoimmat jonot. Ja suurin osa laitteista taitaa olla erilaisia ratoja, joissa istutaan jonkinmoisessa kärryssä/aluksessa. Sellaisia kun Särkkiksen kummitusjunassa. Joku huimapää voi pitää kyseisiä laitteita ihan tylsänä, mutta se visuaalisuus on niin komeeta, että mä en ainakaan tarvitse muuta. Ja kyllähän ne aluksetkin vääntyy ja kääntyy ja pomppii ja hytkyy. Tykkäsin. 

Varsin hyvä ensimmäinen reissu Disneypuistoon. Ideaalitilanne varmaan olisi, että voisi viettää siellä sen kaksi päivää. Toisena päivänä kävisi katsomassa kaikki esitykset, paraatit ja jonottaisi kuviin hahmojen kanssa ja toisena päivänä sitten kiertäisi laitteesta toiseen. Me oltiin aika myöhään paikalla, vasta 12 aikaan päivällä. Mutta jaksettiin olla alueella melkein kymppiin. Oltiin jo luovuttu toivosta päästä Nalle Puh-rataan, mutta ysiltä sinne oli vain 20 minuutin jonotus, joten sinnehän me päästiin ja sen jälkeen ennätin vielä lentelemään Dumboilla. Niihin oli ollut koko päivän 40-45min jono, mutta illalla enää 10 minuuttia!

Suurimman osan ajasta kamera oli kassissa, koska oli kiva ihastella puistoa ihan vaan omin silmin. Mutta yritin ottaa joitakin kuvia kuitenkin. :)

Hieno paikka!

comments powered by Disqus