Canberra

Canberra - tuo Australian suuri ja mahtava pääkaupunki. Eiku mites se nyt menikään? Canberrahan on melkoinen tuppukylä, joka on perustettu, koska Melbourne ja Sydney eivät osanneet päättää kummasta heistä tulisi pääkaupunki. Canberra on näiden kahden välissä eikä siellä hirveästi ole muuta kuin museoita ja virastoja. Hauskana faktana muuten se, että yksi nimiehdotus kaupungille oli Sydmeladperbrisho, joka koostuu siis jokaisen osavaltion pääkaupungin alkukirjaimista. :D

Canberrassa oli hyvää ruokaa. Käytiin tekojärven vieressä Italialaisessa ja keskustassa Intialaisessa. Freak Shaket ovat olleet Ausseissa viime vuoden juttu ja ne lähtivät liikkeelle Canberralaisesta Patizzesta. En voi suositella putiikkia, jouduttiin odottamaan tunti meidän pirtelöitä. Siis sen jälkeen kun ensin oltiin odoteltu pöytää. Instagrammista luin jonkun odotelleen 2 tuntia. Hungry Jacksin kesäpirtelö (vanilja!) voittaa tän maussakin ihan 6-0. Ja ei vaan tarvitse sanoa, että hintaerokin niillä on kymppi, arvaatte ehkä että kumpi on halvempi.
Parlamenttitalo.
Vanha parlamenttitalo oli vastapäätä nykyistä parlamenttia.
Suomessa oli just alkanut megapakkaset niin piti vähän kiusata, vaikka eihän me ees saatu mistään superkuumuudesta nauttia.
Ukkeli.
Haha.
Varmaa jotakin nykytaidetta.

Kyllähän Canberrassa sen 1,5 vuorokautta vietti, mutta eihän tuo Poria kummosempi ollut - tai oikeastaan Porikin on ehkä kivempi kuin Canberra  :D Eli vinkit Canberraan: jätä väliin jos et ole uusimassa passiasi. (Tai kai siitä jotakin irti saa jos tykkää museoista, mä en tykkää, eli en käynyt niissä.)

comments powered by Disqus