Blue Mountains ja Three sisters

Käytiin Sydneyssä tekemässä opastettu retki Blue Mountainsille. Sinne pääsee näppärästi myös junalla Sydneystä, mutta me todettiin, että saadaan ehkä enemmän irti jos otetaan turreretki. Meidän retken speksit löytyy täältä.

Ensimmäinen stoppi oli tosiaan Featherdalen Wildlife Park, josta bloggasin jo erikseen.

Sen jälkeen käytiin yhdellä vesiputouksella, jonka jälkeen jatkettiinkin sitten Blue Mountainsille. Meidän retkeen sisältyi myös liput kolmeen erilaiseen rataan. Skyway oli suora rata, joka meni vuoriston yli, Cablecar oli no nimensä mukaan kaapelikärry. Reiteistä pisin ja me matkustettiin se ylhäältä alaspäin. Scenic Railway vissiin maailman jyrkin junarata. Ja olihan se aika...jyrkkä.

Tähän alkuun pieni kevennys.

Antti-Jussi ei ollut retkellä mukana ja lähetin hänelle vähän epäröivän kuvan, kun istuin odottamassa junaradan nousua. Tällä hetkellä en ollut tietoinen tulevasta - en ollenkaan. Jumalauta kun kännykkäkin melkein lensi käsistä kun oltiin ihan pystysuorassa junaradalla. :D :D Antti-Jussin vastaus oli kuitenkin vallan mainio.

No, mutta jos niihin parempiin kuviin.

Ensimmäiset kuvat skywaylta. Oltiinhan me nyt aika korkealla.

Tässä kuvia kaapelikärrystä.

Älhaalla oli sademetsää ja kaivoshommeleita.

Sitten se junarata.

Ratojen jälkeen siirryttiin näköalapaikalla, josta Blue Mountansin suurin nähtävyys näkyi parhaiten. Eli kolme sisarta.

Siskoksilta lähdettiinkin ajelemaan kotiin päin. Retken järjestäjä yrittää välttää kaupungin ruuhkia, joten meidät dumpattiin Parramattaan satamaan, josta ajeltiin veneellä tunnin matka keskustaan. Oli komeat maisemat.

Laiva jätti niin hyville mestoille, että mentiin siitä stten pomppimaan Oopperan portaille.

Blue Mountainsin retki oli siis vallan onnistunut kokonaisuus. :)

comments powered by Disqus