Australia - mitä jäi näkemättä?

Tässä postaus, joka olis pitänyt julkaista joskus pari kuukautta sitten. Ei vaan aina muista.

_________________________________________________________________

Alunperin meidän piti olla Australiassa kuusi kuukautta. Aika nopeasti se muuttui kahdeksaan kuukauteen. Onhan se tavallaan pitkä aika, ainakin jos ajattelee olevansa matkalla, mutta kun ajattelee sen asumiseksi niin eihän se lopulta sitten niin pitkä aika ole. Alusta asti meille (tai mulle) oli selvää, että ei näin isossa maassa kaikkea pysty kokemaan tuossa ajassa - ei ehkä missään ajassa. Mitä mä sitten olisin vielä halunnut nähdä tai kokea. Mitä on listalla, jos joskus (KUN!) palaan Australiaan.

1. Tasmania.

Tasmania oli meidän listalla. Meidän piti Melbournesta lähteä viikoksi tutkimaan tuota Australian pikkusaarta. Mutta kun se elämä Melbsissä vaan vei mukanaan. Missä välissä sitä olisi muka ehtinyt? Oikeastaan Tasmanian skippaaminen on vähän noloakin, kun oon sanonut, että jos minä joskus Australiaan pääsen niin en minä takaisin tule ennen kuin olen Tasmaniassa käynyt. Että hupsista saatana.

2. Uluru ja outback-elämä.

Se on kivi. Se on punainen kivi. Se on ihan helvetin iso punainen kivi. Kun siitä on nähnyt miljoona kuvaa niin tietää miltä se näyttää. Sinne on tuskaisen pitkä matka. Ja siellä on kuulemma aina kuuma. Mutta silti sen kiven haluaa itse nähdä. Brisbanessa ollessa mietin jo hetken, että pitäiskö sitä lähtee kuitenkin tsekkaamaan se, mutta lennot olisi pitänyt tehdä Sydneyn kautta Alice Springsiin ja sieltäkin sitten vielä ajella bussilla ties kuinka monta tuntia, joten jäi nyt sitten välistä. 

Samalla kun kävisi siellä keskellä ei mitään voisi ehkä asettua retkeilemään outbackille. Todennäköisesti siellä on tappavia hämähäkkejä, käärmeksiä (kiitos vaan Maria, kun toit elämääni tiedon sisämaan taipaaneista <3) ja kengurut juoksee päälle ja huonolla tuurilla joku luulee sua kenguruks ja ampuu helikopterista kuoliaaksi, että saadaan lihaa pöytään. Mutta silti, sinne haluaa. 

3. Perth ja Länsi-Australia.

Perth on suurista kaupungeista ainoa, joka me nyt jätettiin välii. Olihan se reissusuunnitelmia tehdessä mielessä, mutta todettiin, että se hyppää liikaa meidän reitiltä. Perthissä on paljon suomalaisia (oikeesti, jos yrität etsiä Aussiblogia niin varmaan 75% blogeista sijoittuu Perthiin!) ja kaikki tuntuu tykkäävän siitä. Kaupunki itsessään on ehkä nopeasti nähty, mutta sielläkin olisi lähellä vaikka minkälaisia luonnonpuistoja. 

-----

Siinähän ne sitten oli. Väitänkö nähneeni kaiken muun Australian? No en, mutta kyllä mä niissä muissa tunnetuimmissa kaupungeissa kävin ja vähän muutakin näin. Ja tuun olemaan tosi tyytyväinen tähän mitä nähtiin, mutta kyllä mä noi ylläolevat haluan silti kokea. Koska? Toivottavasti mahdollisimman pian. Haluan takas Melbourneen ja samalla voi sitten kuitata jonkun noistakin "to do-listalta".

Laitoin tähän nyt kuvan Aussien tunnetuimmasta jutusta.
comments powered by Disqus