Australia ei oo kallis

Mua peloteltiin ennen tälle matkalle lähtöä, että vaatteita ei voi täältä ostaa, ja ulkona voi syödä ainoastaan McDonaldsissa. Ja kattelin itekin että vaikuttas kalliilta maalta. Suunnittelin ennen lähtöö että opettelen tekee kotona erilaisia versioita pääkallosta, jotta säästyy rahaa. Mutta ei oo tarvinnu. Ei Australia oo ollu ainakaan meille kallis.

Vaatteet & kengät: en osaa sanoa, tarjonta on ainakin eri, löytyy esim. K-Mart ja Uniqlo. Ja noh okei, on tääl myös H&M, mutta en oo käyny kattoo niitten tarjontaa ja hintoja :D

Ravintolat: halvempia tai samaa tasoa, riippuu alueesta ja raflasta. Sanoisin että hyvän burgerin keskihinta on $10 ilman ranuja ja $16 ranuilla eli 7,30-11eur välillä riippuen tuleeko ranut mukaan vai ei. Ja ai että, hyvää burgeria löytyy kaikkialta! Jos menee johonkin kalliiseen ravintolaan niin tottakai se on kallista. Keskustassa tai joenrannassa jos menee johonki kivan näköseen bisnesmiesten ravintolaan niin hinnat on kyllä korkeet (pääruoka $30 eli 20eur). Mutta mua ei semmoset niin innosta kun ainakin täällä Melbournessa on niin paljon tämmösiä hipster ja down-to-earth ruokapaikkoja ja hyviä pubeja. Jos haluaa tutustua ravintoloiden ruokalistoihin & hintoihin niin Zomatosta löytyy!

Om nom, Roadhouse Burger, $9

Olut: halvemmissa ihan ok pubeissa saa bulkkilageria jopa $5 eli 3,70eur per tuoppi. Itsehän harrastan noita craft beer-hommia ja täällä tuoppi pienpanimo-olutta hanasta maksaa 8-16$ eli 5,50-11eur väliltä riippuen oluen vahvuudesta ja harvinaisuudesta. Ei lainkaan paha. Pulloilla hintaa pari dollaria enemmän.

Nail Hughe Dunn Brown, Imperial Brown Ale – muistaakseni $12

Muu alkomahool: Votkulia täällä on vähän huonosti, ku Australia on tämmöne viinimaa. Taino siis, löytyy Smirnovia ja Absoluttia, mutta tyyliin vaan 1,5 litran pullokokoo, eli ei saa mitään taskuun sujahtavia kokoja lainkaan kuten Suomessa. Viinejä tasen löytyy aina kuutiokaupalla. Ja halvalla, halvin viini $4 eli 2.80eur, ja ihan 0,75l pullo.

$3.99 Spumantee

Lyhytaikainen asuminen: kallista (mutta ehkä myös Suomessa?). Yksiö kuukaudeksi tai pariksi makso Airbnb:n kautta Melbournessa halvimmillaan 1300eur/kk. Siihen sisältyy tietty kalusteet, internet, sähkö, vesi, vakuutus yms. Normivuokramarkkinoilta sais halvemmalla, mutta ei oikein mahdollinen vaihtoehto kun kaikkialla minimi vuokra-aika on 12kk tai 6kk, vuokrasopparin kirjotukseen tarttee jotain mystisiä meriittejä, ja 90% kämpistä on kalustamattomia. Mut esim. meidän eka Melbourne-kämppä oli ton 1300eur/kk ja alakerran kämppä tuli sinä aikana vuokralle ja se ois ollu $1400/kk eli noin 950eur/kk. En muista enää kuuluko siihen vesi ja sähkö, saatto kuulua.

Internet-yhteys: kallis. Kaikissa näissä lyhytaikaisvuokrakämpissä on ollut halvin ja hitain ADSL mitä löytyy, ja sekin on tyyliin $60/kk eli 40eur/kk. Suomalaiselle korkee hinta, etenkin Melbournessa, 4,5 miljoonan asukkaan kaupungissa.

Puhelinliittymä: mulla on pay-as-you-go johon oon ostanu 4GB-datapaketin. Maksaa $30/kk eli noin 20eur/kk. Lisää saa 4GB-paloissa maksamalla tuon 20eur. Kaikissa kaupungeissa (Darwin, Adelaide, Melbourne) on ollut 4G erittäin hyvällä kuuluvuudella ja nopeudella. 4G on ollut aina nopeampi ja stabiilimpi kuin ADSL-liittymät näissä kämpissä :) Harmi että data maksaa niin paljon, yhyy, 4 gigaa humahtaa hetkessä.

McDonalds on samaa tasoo ku Suomessa, mutta syön kyl paljo mieluummi vaikka 8bit:n tai Mr.Burgerin hampparin, jossa hinta samaa tasoo. Tää hintataso täällä tuntuu aika normilta ainakin tämmöselle hölmölle keskiluokkaiselle(?) Tamperelaiselle pojalle.

comments powered by Disqus