Antwerpen yllätti

Heh, jos joku olis mulle vielä viikko sitten sanonut, että lähetäänkö lomalle Antwerpeniin niin en varmaan olis ees tiennyt, että missä maassa se sijaitsee. (Olisin varmaan veikannut Sveitsiä...) Belgia on kokonaisuutena ollut mulle aika tuntematon maa. Kyllähän sitä nyt Brysselin tietää, siellähän on kaikki EU-jutut ja olenhan mä Brygge-elokuvan nähnyt. Ja kai jossakin takaraivossa oli jokin muistikuva Belgialaisesta olueasta ja suklaasta. Mutta siinäpä se. 

Me päädyttiin Belgiaan pääosin siks, että Antti-Jussin parhaan kaverin isosiskon mies asuu täällä, eli päästiin punkkailemaan kaverin luona (kiitti Janne!). Majapaikka meillä on vähän pöndellä, Mol-nimisessä kaupungissa. Mutta ai  vitsit kun teki hyvää viettää pari päivää ihan vaan möllöttäen, arkisia asioita tehden. Kokattiin itte ja pyykättiin jne. 

Mollista saa myös suomalaista vientituotetta, lonkeroa!

Ja sitä suklaata!

Antti-Jussin paras ystävä päätti muutama viikko sitten, että tulee kanssa tänne silloin kun mekin. Oli vähän ollut puhetta, että mentäis Bryggeen yhdessä, mutta sinne oli lähes kolmen tunnin junamatka, joten valittiin päiväretkikohteeksi vähän lähempänä (tunnin matka!) sijaitseva Antwerpen. Ja hyvä, että otettiin! Paikka, josta en mitään tiennyt yllätti mut täysin! Nousi ehdottomasti ihan kärkisijoille mun reissukohteissa.

Yks suosituin turistinähtävyys Anwerpenissä on juna-asema. Ja olihan se isoa ja komea rakennus. Kyllä sinne oli ilo saapua. :)

Meillä ei hirveästi ollut tavoitteita kaupunkia kohtaan. Antti-Jussi halusi ostaa uudet farkut, pojat halus maistella oluita ja mä halusin syödä hyvin. Ylipäätänsä vaan piti haahuilla kaupungissa. On vaikea sanoa yhtä asiaa mikä kaupungissa lumosi. Se oli jotenkin helposti lähestyttävä, nykyaikainen, mutta samalla täynnä vanhoja rakennuksia. Paaaaaljon houkuttelevia ravintoloita ja kuppiloita. Ja ihan hirvittävän kaunis!

Supertunnettuja nähtävyyksiä siellä ei  ollut, mutta Antwerpenin goottilainen katedraali käytiin katsomassa. Ja päädyttiin me punaisten lyhtyjen alueellekin. Siellä näytti siltä miltä aikanaan aattelin olevan Reeperbahnilla, mutta jos mun ainoa siellä bongaava  ilotyttö oli pukeutunut huppariin, farkkuihin ja vyölaukkuun niin ei kyllä mennyt mielikuvat ihan yhteen, mutta ehkä oltiin vaan väärillä kaduilla? Tuolla tyypit olivat hepenissään ikkunassa, päiväsaikaan lähinnä räpelsivät kännyköitään. Illalla meno on ehkä vähän villimpää, mutta kuulemma paljon viihtyisämpi rellestysalue kuin muut vastaavat Euroopassa.

No joo, tiedä sitten oliko kuinka fiksua siellä käydä pyörähtämässä noin vaan uteliaisuuttaan, prostituutio kun kaikinpuolin on aika kinkkinen asia. Tai ei itse seksin myyminen vaan siihen liittyvät muut asiat kuten ihmiskauppa. Vapaaehtoisesti kukin saa tehdä mitä haluaa enkä paheksu, mutta kuinka moni noilla kaduilla on vapaaehtoisesti onkin sitten täysin eri asia.

Suklaan ja oluen lisäksi Belgialle ominaisia ruokia ovat vohvelit ja frituur-paikat. Vohveleita ei olla vielä maistettu, mutta frituuria kyllä. Haettiin yhtenä iltana sieltä kotiin sapuskaa. Homman nimihän on se, että annokseen kuuluu ranskalaisia ja sitten jotakin muuta uppopaistettua. Makkaraa, kanaa, kalaa eri muodoissa leivitettyinä ja ilman leivitystä. Namnam, rasvaa! 

Antwerpenin kaupungintalolla oli paljon lippuja, bongattiin Suomen lippukin.

Hirvittävän kiva kuva jäi kyllä Antwerpenistä, menkää ja kokekaa itse! Mäkin haluun sinne uudestaan vähän pitemmäksi ajaksi.

Ja sielt sai kans hyvää sushii!

Seuraavaks sit Brysseliin!

comments powered by Disqus