Alppiretki

Salzburgista olisi päässyt helposti osallistumaan erilaisille retkille, joilla olisi voinut lähteä katselemaan alppimaisemia. Lisäksi olisi toki ollut erilaisia The Sound of Music -retkiä. Ajk kuitenkin löysi netistä, että voisimme hankkia reilulla yhdeksällä eurolla päivälipun Berchtesgadeniin (pieni alppikylä Saksan puolella). Sieltä pääsisi sitten helposti samalla lipulla käymään Königssee-järvellä ja olisi sieltä päässyt myös helposti Hitlerin kesäpaikalle, kotkanpesään. Sää kun oli mitä oli niin jätettiin kotkanpesä välistä, ei sieltä kuitenkaan olisi niin hyvin nähnyt ja siellä olisi kuitenkin joutunut maksamaan erilaisia pääsymaksuja.

Alkumatkasta vähän mietiskeltiin, että mitähän reissusta tulee, nähdäänkö yhtään vuoria ja ollaanko vain märkiä ja vihaisia. Vaikka pilvet melko alhaalla olivatkin niin saatiin kyllä nauttia todella kauniista alppimaisemista. Ovat varmasti kauniimmat aurinkoisella säällä taikka keskitalvella lumipeitteessä, mutta oli ne maisemat nytkin varsin huumaavat.

Aluksi me käveltiin metikoissa pari kilsaa, oltaisiin haluttu käydä yhdessä ravintolassa juomassa jotakin, mutta se oli maanantaisin kiinni, joten käveltiin takaisin juna-aseman seuduille syömään lounasta ja etsimään vessaa. Onneksi käveltiin, sillä bongattiin matkalta mm. lehmiä. Lounaan jälkeen otettiin bussi Königsseelle. Meidän bussi sinne meni vähän kiertoteitä ja maisemat bussista olivat ihan huikeat. Järvellä oli melko turistoitunutta menoa, paljon erilaisia krääsäkojuja jne. Hetken aikaa siellä harmitti huono sää, sillä olisin halunnut istuskella terassilla ja katsella maisemia. Mutta minkäs sitä säälle mahtaa, me nautittiin nyt sitten katoksessa Mozartin kuulat. Virallisesti ne olisi kai pitänyt syödä Itävallan puolella, mutta me nyt sitten tehtiin se Saksassa. ;)

Tässä retki vielä kuvina.

Ehottomasti on joskus vielä päästävä takaisin alppimaisemiin!

comments powered by Disqus