4kk Suomessa

Huhhuh, tässähän ollaan oltu kohta jo 4 kuukautta Suomessa enkä oo saanut blogiin yhtäkään kirjoitusta aikaiseksi. Kuinkas nyt näin? Mihinhän se kaikki aika on mennyt? Tässähän on talvikin muuttunut jo kevääksi, vaikka siellä olikin yöllä tainnut tänään vähän sadella jotakin valkoista moskaa. Anyways, tällä viikolla vaihdoin talvikengät jo kevätlenkkareihin.

Joulukuun alussa tallusteltiin kuitenkin pitkästä aikaa talvipopoissa. 

Ja Aussibestis tuli heti meidän paluun jälkeen kyläilemään Tampereella. Oli muuten törkeän kylmä kun ihasteltiin Tamperetta Pyynikin näkötornista.

Ja ennätettiin me kämppisten kanssa kerran pulkkamäkeenkin. Silloinkin oli tosi kylmä!

Kävin katsomassa penkkareitakin.

Kun syyskuussa 2015 lähdettiin mä olin melko tylsistynyt Tampereeseen. Palatessa oli aika rakentaa uutta kuherruskuukautta Tampereen kanssa. Jo kesällä tajusin kuinka rakas kaupunki Tampereesta oli kymmenessä vuodessa mulle tullut ja vielä syksyn seikkailujen jälkeen ollaan otetu ilo irti Tampereesta vielä paremmin. Reissusta jäi päälle pieni turistimoodi. Mulla oli tapana jokaisessa kaupungissa listata asioita, joita haluan tehdä, paikkoja joissa käydä. Nyt mulla on sellainen lista Tampereelle. Tuntuu, että Tampereen ravintolaskene on kasvanut parissa vuodessa ihan törkeesti - tai mun makumaailmat on avartuneet. Tänne on viime aikoinakin tullut vaikka mitä uusia paikkoja. Eli myönnetään: paljon on neljässä kuukaudessa syöty, törsätty rahaa ja ehkä lihottukin, mutta samalla myös koettu, nautittu ja eletty. Tässä pieni osa paikoista, joissa on tullut vierailtua täällä omassa kotikaupungissa.

Huberissa käytiin kämppisten kanssa ökyilemässä. Huberissa the thing on tilatta isoja köntsiä lihaa jaettavaksi ja siihen sitten rinnalle erilaisia lisukkeita nälän mukaan. Muut jakoivat lihaa ja mä söin burgeria, jossa oli ihan laadukasta lihaa siinäkin.
Cafe Pispalan brunssi käytiin vihdoinkin testaamassa ja voi vitsit! Oli muuten herkullisia pannareita. Mä oon yleensä ollut sitä mieltä, että amerikkalaiset pannarit maistuu ihan pahvilta, mutta noi oli ihan superhyviä. Ehdottomasti pitää käydä toistekin. Cafe Pispalan jengillä on myös toinen ravintola kauppahallissa, Ohana. Siellä on tosi kehutut burgerit. Yllättäen siellä ei olla käyty vaikka burgerit meille maistuukin. Pitää korjata asia ennen kesää.
Bistro Venla oli mulle ihan uus tuttavuus! Miksen aiemmin tiennyt tästä? Nyt olen lyhyessä ajassa käynyt siellä kahdesti. Tosi suuri salaattilista ja niiden lisäksi saa mm. herkullisia uuniperunoita. Tykkään tykkään tykkään!
Thai Faasai on ollut Koskipuiston reunalla jo kauan, mutta jostain syystä siellä ei ole koskaan aiemmin tullut käytyä. Nyt käytiin kämppiksen kanssa vetämässä krapulasafkat siellä. Oli mainiota.
Sitten käytiin Antti-Jussin veljen ja hänen avovaimon kanssa tuhlaamassa lahjakorttia Sasorissa. Sekin melko uusi paikka Tampere-talon nurkilla. Hyvää ja hienoa safkaa.

Näiden lisäksi on tullut testattua jo kaksi uutta sushipaikkaa ja huhujen mukaan näitä on aukeamassa lisää Tampereelle vielä lähiaikoinakin. Sushibuffet taitaa olla tällä hetkellä aika kova sana! Sitten ollaan käyty ihanissa kahviloissa kuten Runossa ja Ansarissa. Jälkimmäinen on niin huikea paikka, että pitäisi varmaan kirjoitella siitä ihan oma postauksensa. Onhan tämä matkablogi, kai omassa kotikaupungissakin voi leikkiä turistia? Ja ollaanhan me syöty Tampereen parasta pitsaa Napolissa. Käytiin perheen kanssa myös Kustaassa vetämässä burgeria ja onhan sitä käyty Pancho Villassa, Sohossa ja Naughty Burgerissakin syömässä hampseja. Ja Tampere 10-viikoilla vedettiin pihviä Gastro Pub Kalevassa. Että niin. Syöty on.

Ihana Tampere <3

Ja Tampereella pyörimisen lisäksi on tullut käytyä vähän kaikkialla muuallakin. Jouluna käytiin tietenkin moikkaassa perhettä Satakunnassa. Lisäksi olen käynyt Loviisassa parhaimman Johannan luona, Vaasassa Aussibestiksen luona ja hänen kanssa tehtiin Vaasasta syrjähyppy Seinäjoelle katsomaan Olavi Uusivirtaakin, Antti-Jussin kanssa käytiin Turussa moikkailemassa kavereita ja päästiin vihdoinkin kuuntelemaan kavereiden bändiäkin livenä! Helsingissäkin olen piipahtanut jo pariin otteeseen. Kämppis-Marian kanssa käytiin Nufitissa, eli Nuorten filosofia tapahtumassa ja ehdittiin me leikkimään _kunnon_ _aikuisiakin_ kun käytiin valvomassa Wanhojen risteilyä. Siinä samassa päästiin käymään Tukholmassakin. Ja kävinhän mä Helsingissä kokkailemassa tulevan kesän protutiimiläisille ja kävin itsekin pöndellä kouluttautumassa.

Loviisassa Onnelin ja Annelin kotitalolla.
Ihana Olavi!
Maris&Otter Turussa Baari Baarissa.

Ja eihän tämä elämä yhtä reissausta ja syömistä ole ollut. Onhan tässä eletty ihan tavallista arkeakin. Töitä on tullut tehtyä aina kun mahdollista. Pienen alkukankeuden jälkeen on tullut palattua taas omalle tulostasolle ja on ollut tosi nasta tutustua paremmin uusiin, alunperin mun tilalle palkattuihin, työkavereihin. Lisäksi mä olen mummoutunut. Villasukkia syntyi varsinkin joulu-tammikuussa useampi pari viikossa. Mutta nyt on selän takia pitänyt vähän himmailla, mutta on puikoilla nytkin jotakin.

Niin. Onhan tässä eletty. Mutta myös vain pötkötelty kotonakin. 

Pikku hiljaa on iskenyt kaipuu maailmallekin. Jotakin pientä suunnitelmaakin on tullut tehtyä, mutta minnekään ei ole vielä lentolippuja. Suomeakin haluttaisiin nähdä lisää. Kesällä varmaan nähdäänkin. 

Lupaan kirjoittaa Gibraltarista viikon sisällä.

comments powered by Disqus