15.-16.9. Saapuminen Singaporeen

Noora ehti jo kirjotella meidän ekasta oikeasta, kokopitkästä Singapore-päivästä mutta mä voisin heittää vähän "before it happened"-stooria tähän:

Lähdettiin 15.9.2015 klo 19.07 Intercityllä Tampereelta pienten itkujen saattelemina kohti seikkaluja. Tikkurilassa vaihdettiin I-lähijunaan joka vei uudelle, isolle, hienolle ja äärimmäisen autiolle Helsinki-Vantaan lentoaseman junapysäkille. Sieltä bussikuljetus kakkosterminaalille. Kyseltiin check-in-luukulla notta oisko mahollista saada korotusta ykkösluokkaan alennushintaan, mutta olivat pirulaiset ylibuukanneet ykkösluokan. Eli ei saatu plus joku/jotkut oli jäämässä ilman paikkaa ykkösluokassa. Toinen ruumalaukuista oli vähän ylipainoinen mutta check-in-jäbä ei siitä piitannu. Sinne meni. Turvatarkastuksesta läpi ja R-kioskilta napattiin molemmille niskatuet ja unimaskit.

Käpöteltiin Helsinki-Vantaan perälle, portille 38 ja venailtiin koneeseen pääsyä. Olin päättänyt koittaa nukkua heti alkumatkasta mahd. pitkään jetlagin tappamiseksi, joten nappasin pari Opamoxia jotta sais unen päästä kiinni (huomio: mulle on siis määrätty Opamoxia lentopelkoon ja lentokoneessa nukkumiseen).

Nukuin suht. hyvin; tyyliin klo 00-06 Suomen ajassa, eli klo 05-11 Singaporen aikaa. Tuossa välissä koittivat kuulemma tarjoilla mulle ruokaa ja kaikkee -- en kyllä itse muista tommosesta mitään, taisin vaan nukkua :D

Aamupalaksi koneessa oli paistettua perunaa, munakokkelia ja makkara + leipä. Kattelin pari leffaa ja sillä aikaa Noora nukku. Ennen laskeutumista piti heittää kaks tablettia Opamoxia pois sillä mulla oli lupa tuoda Singaporeen vaan 32 tablettia, hihi.

Päästiin Singaporeen sisälle no problem. Kyselin tullissa jopa tädeiltä että pitääkö tullata kun on mukana lääkkeitä "prohibited" listalta, mutta sano että "all fine, just go" :D Ostin porttien toiselta puolelta Singtelin SIM-kortin; halvin bundle mitä myivät oli $38 eli ~25eur. Otin sen. Nyt kun tässä on katellu niin tuo $38 on ehkä liikaa 7 päivälle, hihi. Hypättiin taksiin ja suunnaksi meidän Airbnb-majotus The Bayshore:lla. Perillä noin vartti etuajassa – klo 18 oli sovittu, me siellä klo 17.40. Odoteltiin hetki jotta toinen meidän majoittajista, Brenda, saapui taksilla.

Brenda esitteli mestoja ja kaikki oli oikein jees. Jääkaapista löyty myös Brendan yllätykseksi olut varustettuna "Welcome, AJ :)"-lapulla, very nice. Poikettiin nopeasti lähikaupassa hakemassa aamupalaa ja sillä välin itse isäntä, Michael, oli saapunut paikalle. Käveltiin pimeitä katuja pitkin läheiseen hawker centeriin vähän maistamaan paikallista ruokaa. Turisteilta luulot heti pois. Michael tosin on eurooppalainen eikä niin välitä aasialaisista, joten lopulta ruoka oli aika piis öf keik. Ja siinäpä se, takasi kotia, nukkumaan ja seuraavan päivän seikkailuihin!

comments powered by Disqus